Praėjusią savaitę A.Medalinskas paskelbė prezidento rinkimuose remsiąs liberaldemokratų pirmininką Rolandą Paksą, o ne liberalų kandidatą Eugenijų Gentvilą.

"A.Medalinskas nesilaikė partijos institucijų sprendimo dėl kandidato į prezidentus iškėlimo ir veikė prieš juos", - BNS sakė LLS valdybos narys, Liberalų frakcijos seniūnas Seime Eligijus Masiulis, komentuodamas sprendimo motyvus.

Pasak jo, už A.Medalinsko pašalinimą balsavo visi dešimt valdybos posėdyje dalyvavusių narių. A.Medalinskas irgi yra LLS valdybos narys, bet praėjusią savaitę savo veiklą šioje partijos institucijoje sustabdė.

LLS valdyba taip pat nusprendė rekomenduoti Liberalų frakcijai Seime apsvarstyti klausimą dėl A.Medalinsko pašalinimo iš jos. Liberalų frakcija šiuo metu turi 23 narius. Iš viso Seime yra 141 narys.

Netekęs posto frakcijoje A.Medalinskas gali prarasti ir Seimo struktūrose užimamus postus, kurie skirti Liberalų frakcijai pagal frakcijų proporcinio atstovavimo principą.

Be kita ko, A.Medalinskas, kaip opozicijos atstovas, yra Seimo delegacijos Konvente dėl Europos Sąjungos ateities narys. A.Medalinskas BNS teigė esąs "nustebęs" dėl skubiai priimto sprendimo jį pašalinti.

"Esu nustebęs. Ne dėl pačio sprendimo, bet dėl to, kokiu keliu LLS ėjo pašalindama mane", - teigė A.Medalinskas, pažymėjęs, jog šį klausimą pirmiausia turėjo apsvarstyti partijos Etikos komisija.

Partijos Etikos komisija šį klausimą turėjo svarstyti kitą pirmadienį. E.Masiulio teigimu, komisijos išvadų nuspręsta nelaukti, nes "neliko neaiškumų".

Tuo tarpu A.Medalinskas tvirtino, kad apsispręsti valdybą nelaukiant komisijos sprendimo spaudė LLS pirmininkas E.Gentvilas. Iš partijos pašalintas liberalas teigė neketinąs apskųsti valdybos sprendimo Etikos komisijai.

Tačiau A.Medalinskas stebėjosi, kodėl nekeliamas klausimas dėl savarankiškai prezidento posto siekiančio Liberalų frakcijos nario Algimanto Matulevičiaus. A.Matulevičius yra sustabdęs savo narystę partijoje. Tuo tarpu A.Medalinskas trečiadienį Liberalų frakcijos posėdyje teigė to neketinąs daryti.

R.Paksas, kurį prezidento rinkimuose remia A.Medalinskas, taip pat buvo pašalintas iš LLS. Tokį sprendimai liberalai priėmė po to, kai buvęs jų lyderis R.Paksas su grupe buvusių Liberalų frakcijos narių nutarė įkurti Seime savarankišką frakciją.

"LLS yra unikali partija, kurios gretas per šį dešimtmetį buvo priversti palikti partijos įkūrėjai ir didžioji dalis partijos vadovybės. Matyt nesu pirmas ir ne paskutinis", - teigė A.Medalinskas.

E.Masiulio nuomone, apsisprendęs remti partijos lyderio varžovą, E.Medalinskas pats turėjo priimti sprendimą dėl išstojimo iš partijos. Tuo tarpu E.Medalinskas BNS atsisakė komentuoti, ar prisijungs prie liberaldemokratų. "Savo komentarus šia tema aš pateiksiu kitą savaitę", - teigė jis.

LLS A.Medalinskas priklausė nuo 1996 metų.