„Trupučiuką persireitingavo tas sąrašas ir susistatė, kaip yra dabar, bet sąrašą dar tvirtins partijos taryba“, - ketvirtadienį po Vilniaus skyrių koordinacinės tarybos posėdžio DELFI sakė A. Štaras.

Neoficialiais duomenimis, nesutarimus, kas turi vesti liberalus į rinkimus Vilniuje, turėjo padėti spręsti ir partijos pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, mat po skyrių reitingavimo A. Štaro šalininkai kalbėjo, esą V. Martikonis į lyderius išsiveržė ne visiškai etiškomis priemonėmis. 

 Po reitingavimo Po koordinacinės tarybos
1Vidmantas Martikonis1Arūnas Štaras
2Irena Turkevičienė2Vidmantas Martikonis
3Jonas Ungulaitis3Šarūnas Gustainis
4Arūnas Štaras4Irena Turkevičienė
5Ilona Grigaravičienė5Algirdas Gricius
6Regimantas Leikauskas6Ilona Grigaravičienė
7Šarūnas Gustainis7Linas Kvedaravičius
8Raimondas Imbrasas8Raimondas Imbrasas
9Gerardas Aldigintas Jurkonis9Jonas Ungulaitis
10Vincas Jurgutis10Karolina Aleksandra Lukoševičiūtė

R.Dargis kandidatuoti atsisakė

Neoficialiais duomenimis, pastaruoju metu vėl buvo pradėta diskutuoti, kad kartu su liberalais savivaldos rinkimuose sostinėje galėtų dalyvauti Lietuvos nekilnojamojo turto asociacijos prezidentas Robertas Dargis. Liberalų sąjūdžio Vilniaus miesto skyrių koordinacinės tarybos pirmininkas A. Štaras DELFI tik patvirtino, kad verslininkas su partija į savivaldos rinkimus neis, o klausiamas apie Seimo rinkimus tarstelėjo, jog iki jų dar daug laiko, tad daug kas gali keistis.

Pats R. Dargis sako, jog diskusijos apie galimą jo dalyvavimą savivaldos rinkimuose su Liberalų sąjūdžiu pasibaigė dar rudenį.

Robertas Dargis
„Istorija jau pakankamai sena, nieko čia slapto nebuvo, mes kalbėjome, diskutavome ir galvojome, kaip čia galėtų būti tokia versija, bet tas viskas buvo rudenį ir daugiau čia jokių kitų dalykų nebuvo. Įvertinome situaciją, pasikalbėjome apie tai, kaip čia galėtų ji išvirsti, supratome, kad reikia eiti savo keliu – rašytis sąrašus, dėliotis reikalus, bet kažkaip rudenį ir nusiraminom“, - DELFI pasakojo R. Dargis, pabrėždamas, jog diskusijos apie jo dalyvavimą rinkimuose su liberalais atnaujintos nebuvo.

Klausiamas apie Seimo rinkimus R. Dargis pastebėjo, kad iki jų dar liko nemažai laiko, bet sutiko, kad „kalba su liberalais niekada nebuvo nustojusi“. Verslininkas tik pabrėžė, kad šiuo metu diskutuojama, „kokioje situacijoje esame, ką reikėtų daryti“.

„Nekalbama apie ėjimą ar nėjimą į Seimą, nes pats ėjimas ar nėjimas tai nėra joks tikslas iš tikrųjų. Kalbama apie tai, kokius uždavinius šiandien reikia spręsti, kalbama apie tai, ar liberalai gali tuos dalykus spręsti, ar gali suformuluoti, diskutuojama apie tai. Ir kad aš su jais kalbuosi kaip su tokia dešiniąja liberalių pažiūrų jėga, tai yra natūralu, nes visi žmonės, kuriems svarbi valstybė, tą daro ir tokios kalbos vyksta nuolatos. Bet apie kokius nors rinkimus ar panašiai tikrai nekalbama“, - tikino R. Dargis.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks 2011 m. vasario 27 d.