Anot proprezidentinės Liberaldemokratų frakcijos antradienį išplatinto pranešimo, kurį pasirašė frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas, Seimo pirmininkas "siekia atlikti Seimo Etikos ir procedūrų bei Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijų darbą, nors pagal pareigas jam tas nepriklauso".

"Kai vienam parlamentarui už viešus pareiškimus gresia teismas, o Seimo pirmininkas savo pareiškimais jau daro įtaką teismui - matome didelį interesų konfliktą", - teigia H.Žukauskas.

A.Paulauskas liberaldemokratų kritikos taikiniu tapo, nes pirmadienį po susitikimo su parlamentaru socialdemokratu Kęstučiu Kriščiūnu pareiškė, kad šis Seimo narys, domėdamasis didžiausios alkoholio gamintojos bendrovės "Strumbras" privatizavimu bei vienos Kauno gatvės remonto darbams atlikti paskelbtu konkursu, nepažeidė jokių teisės aktų ir elgėsi teisingai.

"Parlamentarai turi teisę laisvai reikšti savo nuomonę, vertinti reiškinius, jais abejoti, gauti atsakymus į įvairius paklausimus", - sakė A.Paulauskas.

Kauno savivaldybės politikai K.Kriščiūną apkaltino neteisėtai kišantis į J.Bakanausko gatvės remonto, kainuosiančio 11 mln. litų, rangovo konkurso eigą, o didžiausią Lietuvos alkoholio gamybos įmonę "Stumbras" privatizuoti pretenduojantis koncernas "MG Baltic" politiką apskundė teismui už tai, kad jis su kolega parlamentaru Petru Papovu kritikavo galimą sprendimą paskelbti "Stumbro" privatizavimo konkurso nugalėtoja bendrovę "Mineraliniai vandenys", nes ši bendrovė esą neturinti patirties ir jai tariamai gali kilti problemų ieškant "Stumbro" produkcijai rinkų užsienyje.

P. Papovas ir K.Kriščiūnas dėl kišimosi į bendrovės "Stumbras" privatizavimą yra apskųsti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Kauno miesto savivaldybės tarybos konservatoriai bei liberalcentristai K.Kriščiūną, kaltindami jį kišimusi į laikinosios sostinės vienos gatvės remonto konkurso eigą ir bendrovės "Kauno keliai" protegavimu, apskundė ir Seimo Etikos ir procedūrų, ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijoms.

Liberaldemokratų frakcijos teigimu, "vietoje to, kad atstovautų kelių parlamentarų interesams", A.Paulauskas "galėtų geriau įsižiūrėti į jo partijos vadovaujamose ministerijose tvyrančią netvarką".

Pasak H.Žukausko, Seimo pirmininkas galėtų atidžiau išanalizuoti Švietimo ir mokslo, Teisingumo, Užsienio reikalų ministerijų darbą, nes, anot liberaldemokrato, šiose įstaigose pastaruoju metu kyla daugiausia skandalų dėl pareigūnų piktnaudžiavimo tarnyba ar jų kompetencijos stokos.