Renginio, kuris numatytas rugsėjo 4 d., šūkis – „Mes esame visur“. Deklaruodami buvimą visateisiais visuomenės nariais, neheteroseksualūs asmenys pirmiausia nurodo nenorintys slėptis.

Taip pat smerkiamos patyčios ir smurtas, reikalaujama laisvės spręsti už save bei „teisinių ir socialinių garantijų visiems, nediskriminuojant pagal šeiminį statusą, lytinę tapatybę ar seksualinę orientaciją“.
Kartu su renginio nuoroda paskelbtame manifeste įvardijama daugiau sunkumų, su kuriais susiduria LGBTQ+ bendruomenės atstovai dėl visuomenės požiūrio ir valstybės politikos.

Mėginant apibendrinti manifestą, „Kaunas Pride“ reikalauja pagarbos asmeniniam gyvenimui, įvairias seksualumo kryptis apimančio lytinio švietimo, adekvačios socialinės ir sveikatos apsaugos, translyčių asmenų pripažinimo, gyvenimo aplinkos ir diskusijų erdvės, kurioje nebūtų vietos patyčioms.

Eitynių, kuriomis susidomėjimą išreiškė virš 2 tūkst. žmonių, „Facebook“ renginyje nurodoma, kad iniciatyvos leidimas šiuo metu derinamas su savivaldybe. Konkreti renginio vieta kol kas neįvardijama.
Organizatorių „Facebook“ puslapyje teigiama, kad „Kaunas Pride“ yra pilietinės visuomenės iniciatyva, kuria siekiama skatinti LGBTQ+ bendruomenių solidarumą. Puslapis turi beveik 1,5 tūkst. sekėjų.