Kaip praneša portalas laikmetis.lt., kapelionas atleidžiamas iš pareigų.

Šių mišių iškarpa feisbuke pasidalijo Žmogaus teisių centras.

„Ar neapykanta ir vienos ar kitos soc. grupės žeminimas gali būti pateisinami religijos laisve? Ne pirmą kartą su Centru susisiekia žmonės, kurie piktinasi tuo, kaip dalis kunigų atsiliepia apie LGBT bendruomenę. Vieni jų yra netikintys, kiti – tikintys ir nesupranta tokių bažnyčios narių vartojamų žodžių, jaučiasi atstumti ir pažeminti“, – rašė Žmogaus teisių centrų atstovai.

Kretingos Pranciškonų gimnazijos kapelionas P. Vaineikis minėtame vaizdo įraše teigia, kad „šėtonas susimokė netpolitiniu lygmeniu iškreipti žmogaus prigimtį“. Vėliau LGBT bendruomenės atstovus vadina iškrypėliais. Teigia, kad yra bandoma įsiveržti į mokyklas ir mokinti „amoralių dalykų“.

„Mes sakome, kad šėtonas susimokė net politiniu lygmeniu iškreipti žmogaus prigimtį. Kada per LRT mokina iškrypėliai, tiesiai šviesiai galiu pasakyti. (Mokina, aut. p.) iškrypėliai, lgbtšnikai. Jie mokina mus, kas mes esame. Pasirodo, kad berniukai tai jau nebėra berniukai, vyrai nėra vyrai, mergaitės nėra mergaitės, moterys nėra moterys, bet bala žino kas. Įsivaizduojate? Kada valstybiniu lygmeniu bando įsiveržti į mokyklas ir mokinti amoralių dalykų“, – mišių ištraukoje sakė Kretingos Pranciškonų gimnazijos kapelionas P. Vaineikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4119)