Portalas rašo, kad V. Adamkus knygoje aprašo savo santykius su prezidentais Aleksandru Kwasniewskiu ir Lechu Kaczynskiu. Prisimena jis ir apie dabartinį prezidentą Bronislawą Komorowskį ir buvusį premjerą Jaroslawą Kaczynskį. Keliose vietose taip pat užsimena apie premjerą Donaldą Tuską ir Lenkijos užsienio reikalų ministrą Radoslawą Sikorskį. Tuo metu, kaip pabrėžia wp.pl, apie judėjimo „Solidarumas“ legendą ir pirmąjį laisvos ir demokratiškos Lenkijos prezidentą Lechą Walesą, Adamkus užsimena tik draugiškų santykių su Aleksandru Kwasniewskiu kontekste.

Wp. pl rašoma, kad V. Adamkaus knygoje A. Kwasniewskis yra aprašomas kaip nuoširdus paties autoriaus ir Lietuvos draugas. V. Adamkus pabrėžė, kad jo asmeninė draugystė su A. Kwasniewskiu padėjo švelninti lietuvių ir lenkų santykių „aštrius kampus“ ir neleido, kad „lenkų tautinės mažumos politikos veikėjų reikalavimai pakenktų tarpvalstybiniams santykiams“.

Dabartinis Lenkijos prezidentas Bronislowas Komorowskis irgi aprašomas kaip draugiškas Lietuvai politikas. Pasak V. Adamkaus, B. Komorowskis jo dvi prezidentavimo kadencijas yra įvardijęs kaip „auksinį Lietuvos ir Lenkijos santykių amžių“.

V. Adamkus knygoje rašo, kad tragiškai žuvęs Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis net nebuvo panašus į prezidentą. Knygoje V. Adamkus nuolat priekaištavo L. Kaczynskiui, kad šis nemoka užsienio kalbų, dėl to kartais neatrodė panašus į šalies prezidentą.

„Kartais netgi atrodė, kad politika yra per sunki sritis šiam švelnaus charakterio žmogui“, - knygoje rašo V. Adamkus.

Tačiau jis pabrėžė, kad L. Kaczynskio brolis Jaroslawas yra visiška priešingybė - „stiprus kaip uola, užsispyręs politikas“.

Savo knygoje V. Adamkus paminėjo ir dabartinį Lenkijos premjerą Donaldą Tuską – rašė apie jo konfliktą su L. Kaczynskiu. V. Adamkaus nuomone, šį konfliktą skatino Lenkijos užsienio ministras Radoslawas Sikorskis.