Pasak partijos pirmininko Valdemaro Tomaševskio, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai atitenka atsakomybės už vidaus reikalų ir susisiekimo sritis.

„Mums atitenka tokios sritys – vidaus reikalai, administracija, savivalda, susisiekimo reikalai, transportas keliai“, – sakė V. Tomaševskis.

Jis tikisi, kad sprendimai dėl ministrų bus priimti iki kitos savaitės pabaigos.

„Jeigu šiandien bus baigtas pirmas mūsų derybų etapas, tada mes kitą savaitę pradėsime šitą klausimą aptarinėti, ir gal savaitės pabaigoje bus priimti sprendimai“, – sakė V. Tomaševskis.

Jis patikino, kad jie turi žmonių, kurie būtų kompetentingi tose srityse, kurios jiems deleguotos.

„Taip, mes turime žmonių, susisiekimo ministerijoje turėjome savo atstovų, o vidaus reikalų ministerijoje, kaip jūs žinote, yra taip pat ir administracijos, savivaldos ministerija, tai jūs puikiai suprantate, kad mes esame stiprūs šitoje srityje“, – sakė V. Tomaševskis.

Pasak jo, į pozicijas bus deleguojami nebūtinai partiniai žmonės.

Kaip rašė BNS, „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija penktadienį ketina pasirašyti valdančiosios koalicijos sutartį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis pranešė, kad sutartis 14 val. turėtų būti pasirašyta Seime.

LLRA-KŠS frakcijoje Seime yra aštuoni nariai.