Ji parengė ir Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Švietimo įstatymo pataisas, kad ikimokyklinio amžiaus vaikų priežiūrą savo namuose gali vykdyti dienos auklėtojai.

Pagal projektą, jie vienu metu galėtų prižiūrėti ne daugiau kaip penkis vaikus.

Be to, siūloma nustatyti, kad tėvams, kurių vaikai lankytų tokius mažus darželius, būtų kompensuojama 50 proc. išlaidų už vaikų priežiūrą iš valstybės biudžeto skirtų tikslinių dotacijų savivaldybėms.

Dienos auklėtojais būtų galima tapti išsiėmus verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymą.

„Daugelyje Lietuvos vietovių trūksta vaikų darželių arba vietų juose. Savivaldybės nepakankamai efektyviai sprendžia šią problemą neturėdamos pakankamų finansinių išteklių. Tėvai, kurių vaikams neužteko vietų darželiuose patiria dideles išlaidas leisdami vaikus į privačius darželius, samdydami aukles, kurių paslaugos kainuoja dar brangiau, arba vienas iš tėvų privalo likti namuose vaikui prižiūrėti“, – teigia projekto autorė.

Anot jos, dienos auklėtojai padėtų išspręsti šias problemas.

„Asmuo, pavyzdžiui esantis vaiko priežiūros atostogose arba pensininkas prižiūrintis savo anūką galėtų namuose įkurti šeimos darželį (namudinį darželį), priimti dar kelis savo kaimynų, draugų ar pažįstamų vaikus ir dienos metu juos prižiūrėti“, – aiškina R. Tamašunienė.