P. Muelleris šeštadienį spaudos konferencijoje atkreipė dėmesį į sunkią geopolitinę situaciją ir pastarojo meto organizuotus migrantų veiksmus, sukėlusius krizę Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

„Turime pasimokyti iš to, kas vyko, iš Rusijos veiksmų Sakartvele, Rusijos veiksmų Kryme, taip pat Rusijos veiksmų Rytų Ukrainoje. Visos šios išvados ir informacija, kuri pasiekia mūsų šalį ir mūsų sąjungininkų šalis, rodo, kad geopolitinė situacija yra sudėtinga“, – sakė Lenkijos vyriausybės atstovas.

Jis pridūrė, kad prie viso to dar prisideda ir klausimai, „susiję ir su naujuoju energetinio šantažo įrankiu, kurį turi Rusija savo rankose, tai yra dujotiekio „Nord Stream 2“ paleidimas“.

P. Muellerio teigimu, dėl tokios susidariusios padėties visiems reikia solidarių veiksmų, kurių turi imtis Europos Sąjunga ir Europos šalys. Todėl, pasak vyriausybės atstovo, premjeras M. Morawieckis nusprendė artimiausiu laiku surengti keletą vizitų į ES šalis.

Jis pažymėjo, kad sekmadienį premjeras surengs tris pirmuosius vizitus į Lietuvą, Latviją ir Estiją.

„Rytoj įvyks trys susitikimai su šių šalių premjerais, kuriuose bus aptarta dabartinė situacija ir kylančios grėsmės“, – sakė P. Muelleris.

Vėliau, kaip teigė jis, per ateinančias dienas bus surengti vizitai į kelias kitas ES ir Europos šalis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)