Kaip skelbia Lenkijos šaltinis „Gazeta Wyborcza“, posėdyje dalyvavo Lenkijos generalinis prokuroras Andžejus Semeretas. Komiteto nariai norėjo sužinoti, kokias išvadas generalinis prokuroras padarė dėl A. Beliackiu susiklosčiusios situacijos, pareiškė tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Andžejus Chalickis.

Parlamentarams A. Semeretas pareiškė, vienas iš priimtų sprendimų – nutarimas iš dalies nutraukti Lenkijos ir Baltarusijos susitarimą dėl prokuratūrų bendradarbiavimo. Kalbama apie bendradarbiavimo „žemesniame lygmenyje“ nutraukimą, patikslino generalinis prokuroras.

Dalis deputatų siekė viso susitarimo nutraukimo, tačiau A. Semeratas su tuo nesutiko. Anot generalinio prokuroro, šis dokumentas padeda tirti įprastus nusikaltimus, reguliuoti abiejų šalių piliečių vedybų reikalus ir verslo klausimus.

Posėdžio dalyviai generalinio prokuroro reikalavo konkretaus atsakymo į klausimą, ar jo institucija patenkino Baltarusijos pareigūnų prašymą tik dėl A. Beliacko. A. Semeretas atsakė, jog vidinis tyrimas generalinėje prokuratūroje jokių kitų panašių atvejų nenustatė.

Priminsime, jog Minskui perduoda informacija apie Tarptautinės žmogaus teisių federacijos viceprezidento ir Minsko valdžios uždaryto žmogaus teisių gynimo centro „Vesna“ vadovo A. Beliackio sąskaitas užsienio bankuose tapo pagrindu jį sulaikyti. Žmogaus teisių gynėjas įtariamas vengimu mokėti mokesčius stambiu mastu. Jis sulaikytas rugpjūčio 4 dieną. Jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.