E.Mazuras įtariamas davęs nurodymą nužudyti Lenkijos policijos vyriausiąjį komendantą generolą Mareką Papalą, kuris buvo nušautas beveik prieš 10 metų, tačiau žudikas nerastas iki šiol.

Lenkijos ambasadorius Lietuvoje dienraščiui prisipažino, kad su E.Mazuru susipažino 1988 metais. J.Skolimowskis tuo metu buvo Lenkijos užsienio reikalų ministerijos konsulinio departamento vicedirektoriumi. "Susipažinau su šiuo lenkų verslininku Čikagoje ir pažinojau jį gerai iki 1997 metų", - sako diplomatas.

J.Skolimowskis prisipažino, kad prieštaringai vertinamas verslininkas netgi yra keletą mėnesių gyvenęs jo bute Varšuvoje.

Ši žinia Lenkijoje susilaukė plataus atgarsio. Šeštadienio vakare Lenkijos nacionalinei televizijai prezidento kanceliarijos vadovas Aleksandras Szczyglo sakė, kad "jeigu pasitvirtins pranešimai apie J.Skolimowskio pažintį su E.Mazuru, tai labai galimas dalykas, kad jis toliau negalės eiti savo pareigų".

Ši žinia apkartino ir Lenkijos prezidento vizita Vilniuje. Jau sekmadienį, kaip praneša BNS, Lenkijos vadovą Lechą Kaczynskį Vilniaus oro uoste pasitiko, ne, kaip įprasta, Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Januszas Skolimowskis, o ambasados patarėjas.

Lenkijos prezidento patarėjas užsienio politikos klausimais Andrzejus Krawczykas žurnalistams sakė, kad J.Skolimowskis nedalyvaus jokiuose L.Kaczynskio dviejų dienų vizito programos renginiuose, nes atostogauja, pranešė Lenkijos radijas.