Trečiadienio rytą Lenkijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Marcinas Wojciechowskis savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje paskelbė, jog Rusijos ambasadorius kviečiamas pasiaiškinti dėl V. Žirinovskio kalbų.

„Šiandien dėl Vladimiro Žirinovskio žodžių į Lenkijos URM buvo iškviestas Rusijos ambasadorius Varšuvoje“, - rašoma pareiškime.

Vėliau šia informacija pasidalino ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis

„Baltijos šalys, Lenkija – jos apskritai pasmerktos. Jos bus nušluotos. Ten nieko nebus. Tegul jie atsipeikėja, šių mažų nykštukinių valstybių vadovai, kaip jie save pakiša! Todėl čia, žinoma, Amerika – niekas jai negresia, ji toli, o štai Rytų Europos šalys pačios save stato, taip sakant, į visiško sunaikinimo pavojų.

Ir kaltos tik jos. Nes mes negalime leisti, kad iš jų teritorijos kiltų į Rusijos pusę nukreiptos raketos, lėktuvai. Mums teks sunaikinti juos likus pusvalandžiui iki pakilimo. O tam mums teks atlikti ploto bombardavimus, kurie neleis kur nors likti nors vienam paleidėjui, nors vienam lėktuvui.

Kitaip tariant, Baltijos šalių nėra, Lenkijos nėra. Tegul NATO skubiai prašo derybų su mūsų užsienio reikalų ministru. Tada mes sustosime. Kitaip mes būsime priversti pamokyti ir dar kartą jiems surengti 45-ųjų gegužę“, – pareiškė V. Žirinovskis.