„Klausimas formuluojamas gerokai plačiau. Tai yra ir ministro veikla. Norisi, kad ministras pristatytų atliktus darbus, kiek pagrįstos išsakytos pretenzijos. Galiausiai spręsis klausimas apskritai dėl politinės darbotvarkės, daugumos ir bendradarbiavimo. Tai yra gerokai platesnis sprendimas. Jei tai būtų tik personalijos klausimas, tai sprendimą būtų lengva priimti“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie J. Narkevičių, premjeras jokių abejonių dėl jo veiklos arba praeities neturėjo. Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė prieš tai sakė, kad jis apskritai neturėjo būti paskirtas.

„Ne, prieš dvejus metus negalėjome turėti tokios informacijos, nes apskritai nesvarstėme prieš dvejus metus tokių galimybių lenkams ateiti į koaliciją. O prieš skyrimą patikrinta, kas priklauso pagal Korupcijos prevencijos įstatymą, ir dalykinės savybės man kol kas nekelia abejonių“, – sakė S. Skvernelis.

Nemato konflikto su prezidentu

Premjeras neturėjo vilčių, kad antradienį koalicinei tarybai pavyks rasti kokį nors gerą sprendimą.

„Aš manau, kad koks bebūtų sprendimas, jis nebus geras sprendimas bet kokiu atveju, o koks jis bus, palaukime rytojaus“, – sakė S. Skvernelis.

Jis nemato šitoje situacijoje realaus konflikto su prezidentu Gitanu Nausėda, kuris reikalauja J. Narkevičiaus atstatydinimo.

„Aš manau, kad konfliktą bando išpūsti, nėra jokio konflikto su prezidentu. O tokių situacijų įvairiausių yra buvę – buvo, kad ministrai traukėsi, buvo, kad buvo patraukti, buvo , kad liko dirbti. Čia jei bandoma iš to padaryti konfliktą tarp Vyriausybės, daugumos ir prezidento, tai tikrai taip nėra ir nebus“, – sakė S. Skvernelis.

Premjero nuomone, šitoje situacijoje nereikia kalbėti, kad kažkas kažkam turėtų paklusti.

„Yra trys valdžios – Seimas, Vyriausybė ir prezidentas, kurie turi derinti pozicijas, ieškoti kompromisų ir surasti geriausią sprendimą“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras taip pat sureagavo į Prezidentūros išsakytas pastabas, kad J. Narkevičius į Susisiekimo ministerijai pavaldžias įstaigas įdarbino 20 su Lietuvos lenkų rinkimų akcija susijusių asmenų.

„Nenorėčiau detaliai vertinti. Prezidentui galbūt tą informaciją pateikė netinkamai arba švelniai tariant netiksliai“, – sakė S. Skvernelis.