Posėdis prasidėjo 14 val. Beje, tuo pačiu metu vyksta ir piketas, skirtas atkreipti dėmesį į Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbą.

„Negaliu sakyti, kad jaučiamės ramiai. Priešingai – painiavos vis daugiau“, - prieš posėdį DELFI teigė E. Krušinskienė.

Vaikus atėmė dėl pliaukštelėjimo

DELFI primena, E. Krušinskienės elgesys praeivių dėmesį patraukė, kai kaunietė su savo atžalomis rugsėjo pabaigoje vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia dviejų vaikų mama, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę ir ji esą tiesiog bandė jį sudrausminti.

„Vaikas bėgo labai didelį atstumą ir žinojau, kad bus toks pavojingas posūkis, kur dviračiai važiuoja. Palikusi mergaitę aš bėgau paskui. Aš jo prieš tai maldavau, prašiau – sustok, sustok, nebėk. Bet jam tie maldavimai... vaikas nelabai klauso. Aš tada jam pliaukštelėjau kokius tris kartus per kombinezoną, jis nieko nepajuto ir net neketino manęs klausyt, kad reikia grįžti pas sesutę, kurią aš irgi palikau tiesiog miške. Jis toliau norėjo bėgti, tada aš jam pora kartų trinktelėjau per rankytę“, – aiškino atimtų vaikų mama Eglė.

Pasak jos, netoliese buvusi kita šeima pradėjo moterį filmuoti, vėliau iškvietė policiją. Pareigūnai kaunietę išsivežė apklausai. Kaip pasakojama reportaže, sužinojęs apie incidentą į komisariatą atskubėjo ir vaikų tėtis.

Tėvų teigimu, atvykę Kauno vaiko teisių apsaugos specialistai elgėsi grubiai. Vežant vaiką atlikti tyrimo berniukas, pasakoja tėvai, pravirko, todėl tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė nuraminti į lauką. Tarnybos specialistas, pasak tėvo, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšte plėšti iš rankų. Į pagalbą šoko ištiktam vyrui esą puolė pro šalį važiavę pašaliniai žmonės.

Vaikai buvo atimti iš tėvų ir iš pradžių apgyvendinti vaikų globos namuose, vėliau – atiduoti globėjams.

Kai visuomenėje šis įvykis sukėlė tikrą diskusijų audrą, su šeima pradėjo bendrauti ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Panašu, kad trečiadienis bus lemiama diena šioje istorijoje.

„Mano asmeninė nuomonė, kad šioje institucijoje yra labai daug ambicijų bei nesusivokimo prioritetuose. Juk svarbiausia yra vaikai, o po to jau yra asmeniškumai, subjektyvūs vertinimai. Panašu, kad klaidžioja neteisinga informacija. Šiandien per spaudos konferenciją Vilniuje buvo pasakyta, kad buvo rasti smurto įrankiai. Čia mes išgirdome, kad nieko negali pasakyti apie tai, nieko apie tai nežino. Taip sako tos pačios institucijos struktūrinis padalinys. Keista“, - stebisi šeimos advokatė Rūtą Visočnik.