Vyriausybė pirmadienį priėmė sprendimą reaguodama į savaitgalį Baltarusijos priverstinai Minske nutupdytą „Ryanair“ keleivinį lėktuvą, skridusį iš Atėnų į Vilnių.

Premjerė Ingrida Šimonytė po Vyriausybės posėdžio sakė, kad skrydžiai, kurie vyks per Baltarusijos skrydžių reguliavimo zoną, Lietuvoje nebus derinami.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigia, kad ribojimai šuo metu tai paveiks 26 skrydžių kryptis, daugiausia pietų kryptimi – Turkiją, Atėnus Graikijoje ir kitas. Pasak jo, tai reiškia, kad oro bendrovės turės pasirinkti kitą maršrutą.

Draudimas nebus taikomas, jeigu lėktuvas tik kerta Lietuvos oro erdvę.

Skrydžių valdymo bendrovės „Oro navigacija“ atstovė Lina Nuobarienė pirmadienį BNS teigė, kad visoms oro bendrovėms jau išsiųsta informacija – vadinamasis notam'as (angl. notice to airmen).

Baltarusija sekmadienį priverstinai Minske nutupdė iš Atėnų į Vilnių skridusį Airijos oro bendrovės „Ryanair“ keleivinį lėktuvą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)