Dienraščiui "Lietuvos rytas" politologas Lauras Bielinis tvirtino, kad dabartinių naujokų problema - ryškaus lyderio stoka.

"Kiekvienuose rinkimuose atsiranda koks nors politinis junginys, kuris staiga gauna daugiau balsų, nei buvo manyta. Tačiau abejoju, ar ši taisyklė pasitvirtins ir šįkart. Dabartiniai politikos naujokai neturi ryškių lyderių, - sakė politologas. -

Taip pat jis pbrėžė, kad „Drąsos kelias“ susiformavo ne dėl jų narių politinės valios, o daugiau susiklosčius dramatiškai situacijai.

„Nors, pavyzdžiui, "Drąsos kelias" visuomenėje buvo sukėlęs daug emocijų, tai ne partijos nuopelnas. Ši organizacija susiformavo tik iš tos dramatiškos situacijos, bet rimtai jos įvaizdžio niekas nekūrė, jos atsiradimą lydėjo isterija. Galbūt sukelta isterija ir buvo palanki steigti partiją, bet vargu ar ši emocinė būsena išsilaikys ilgai. Manau, nė viena naujoji partija neįveiks 5 procentų barjero",- sakė L.Bielinis.

Be to, politologas atkreipė dėmesį, kad vos susibūrė, šie naujokai jau spėjo keliskart skilti.

„Nors visuomenė, kaip minėjau, geranoriška naujokams, vis dėlto bet koks naujumas turi būti pagrįstas aiškia ir konstruktyvia politine platforma. O šiandieniai naujieji judėjimai net emocine prasme nesugeba telkti, - sakė politologas. - Priešingai, vos susibūrę jie jau ėmė skilinėti. Todėl nemanyčiau, kad rinkėjai šiose partijose ras tą naują, įspūdingą naujovę, kuri leistų jiems pripažinti kaip kitokią politinę jėgą“.