Jau mėnuo, kai šias garbingas pareigas jis eina Žaliosios politikos institute (ŽPI).

Šiemet 50-metį atšventęs L.Balsys neatmeta galimybės, kad netrukus ryšis paragauti ir politiko duonos.

Jokiai partijai nepriklausantis ŽPI vadovas kol kas dar tik svarsto, ar kitąmet dalyvauti Seimo rinkimuose.

Paklaustas, kas jį, žurnalistą tarptautininką, išbandžiusį jėgas ir kitoje barikadų pusėje - dirbusį šalia aukščiausiosios valdžios, - sieja su žaliųjų idėjomis, L.Balsys pareiškė, kad tai „šabloniškas jo įvaizdis“. Pasak ŽPI vadovo, dirbdamas Briuselyje jis nuolat rengdavo reportažus apie energetiką, alternatyvius jos šaltinius. Ir prezidentūroje, būdamas vyriausiuoju patarėju, L.Balsys esą kuravo visas vidaus gyvenimo sritis, ne tik viešuosius ryšius.

„Mano pažiūros visiems buvo žinomos. Esu „žalesnių“ pažiūrų, man nepriimtina branduolinės energetikos plėtra tiek Lietuvoje, tiek apskritai Europoje“, - teigė buvęs D.Grybauskaitės patarėjas. Todėl, pasitraukęs iš prezidentūros, ir ėmėsi jam artimos visuomeninės veiklos.

Pasak L.Balsio, ŽPI - nevyriausybinė organizacija, kurios uždavinys - skleisti žaliąsias idėjas plačiąja prasme - nuo alternatyvios energetikos problemų iki paprastų ekologinių. „Mūsų tikslas - skatinti krašte diskusijas itin svarbiais energetinio saugumo, branduolinės energetikos perspektyvos klausimais, apie kuriuos visuomenė labai mažai žino“, - pabrėžė ŽPI vadovas. Būdamas prezidentu jis teigė daugiau besirūpinantis idėjiniais veiklos aspektais nei administraciniais. Ši veikla „šiek tiek kompensuojama iš kuklių instituto lėšų“.