Policijos pareigūnų iki ambulatorijos automobilių stovėjimo aikštelės atlydėtas automobilis buvo užblokuotas tarnybinės patrulių mašinos, o iš jo iššokęs vyras puolė kumščiais talžyti jį sustabdžiusius policijos pareigūnus.

Praeiviai vaizdą užfiksavo vaizdo įraše.

Incidento liudininkais tapo ir pro šalį ėję veisiejiškiai, ir iš ambulatorijos pastato į gatvę baltais chalatais išbėgęs medicinos personalas.

Paaiškėjo, kad jėgą prieš policijos pareigūnus naudojo Lazdijų rajono savivaldybei priklausančio Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centro chirurgas, gydytojas Arvydas Mazurkevičius.

Medikas šioje ambulatorijoje dirba chirurgu. Antradienio rytą jis važiavo į darbą.

Kaip informavo Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis, prieš aštuntą valandą ryto, Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kad keliu LazdijaiVeisiejai, netoli Veisiejų miesto, važiuojančio automobilio vairuotojas elgiasi keistai – automobilį vairavo po visą važiuojamąją kelio dalį, nepaisydamas eismo juostų.

„Pranešėjas įtarė, kad asmuo, vairuojantis transporto priemonę, gali būti neblaivus. Buvo išsiųstas policijos patrulių ekipažas, kuris bandė minėtą automobilį sustabdyti, tačiau jo vairuotojas nereagavo nei į garsinius perspėjimus, nei į mėlynus švyturėlius“, – teigė komisaras.

Užblokuoti įtartinai važiavusį automobilį pareigūnams pavyko tik šiam sustojus ties ambulatorijos pastatu. Policininkams einant link transporto priemonės, iš jos iššokęs vyras puolė kumščiais patrulius.

Vaizdo įraše matyti, kaip vyras trenkia policininkui kumščiu į veidą, vėliau atsisukęs puola kitą pareigūną, bandžiusį užlaužti jam rankas.

Kieme pasirodę trys medicinos chalatais vilkinčios moterys taip pat prišoka prie policininkų ir kažką jiems aiškina. Tuo tarpu mušeika pasitraukia į aikštelės kraštą ir atsistoja po medžiu.

Į pagalbą atvyksta dar vienas policijos ekipažas. Pasak vietos policijos komisariato vadovo, sulaikomas asmuo priešinosi, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų.

„Kaip pasakojo įvykio vietoje buvę patruliai, asmuo atrodė neadekvatus, nesiorientavo aplinkoje, nesuprato, kas vyksta, buvo agresyvus“, – teigė komisaras.

Alkotesteriu patikrinus blaivumą, paaiškėjo, kad į darbą atvykęs ir kumščiais policininkus puolęs medikas yra blaivus.

„Buvo surašytas administracinio nusiengimo protokolas už teisėtų policijos pareigūnų nurodymų nevykdymą, byla bus perduota nagrinėti teismui“, – sakė V. Kondrackis.

Turimais duomenimis, po incidento gydytojas nuėjo priiminėti pacientų. Įstaigos direktorė Aušra Dainauskienė teigė apie incidentą sužinojusi iš žurnalistės.

„Labai keista, kaip kartas dabar važiuoju į ambulatoriją, nes ryte kalbėjausi su personalu telefonu ir niekas manes neinformavo apie jokį incidentą“, – sakė įstaigos direktorė.

Gydytoją A. Mazurkevičių jo vadovė A. Dainauskienė apibūdino kaip ilgametį įstaigos darbuotoją, mylimą ir mėgstamą pacientų, gerą specialistą.

„Tikrai nežinau, kas galėjo nutikti. Man labai sunku ką nors pasakyti, nes neturiu informacijos kol kas. Gydytojas iki šiol nekėlė jokių problemų nei dėl savo elgesio, nei dėl savo atliekamų pareigų. Galiu jį apibūdinti tik geru žodžiu, man tikrai labai nuostaba, kad taip nutiko. Aiškinsimės“, – sakė ketvirtą mėnesį Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centrui vadovaujanti A. Dainauskienė.

Delfi susisiekus su pačiu gydytoju, pastarasis neneigė nestojęs policijos pareigūnams. Esą pastarieji jį stabdė, nesilaikydami reikalavimų – miške, posūkyje, neįjungę švyturėlių.

Gydytojas teigė, kad sustojus ties ambulatorija, vienas iš pareigūnų bandė jį jėga ištempti iš automobilio, nors jis ir pats esą būtų išlipęs ir paaiškinęs, kodėl nestojo.

„Tai aišku, kad kai jis mane griebė, tai aš jam trenkiau gindamasis. Ką ten trenkiau? Grybštelėjau per veidą, ir tiek. Yra liudininkų, kad jie elgėsi kaip žvėrys“, – sakė A. Mazurkevičius.

Jis teigia savo teisumą esąs pasirengęs įrodyti teisme. „Ten gilesnės šaknys, nei tik šis incidentas. Jaučiuosi jų tiesiog persekiojamas – stabdo ir stabdo“, – sakė medikas.