„Jos, kaip režimo atstovės, atvykimas į Lietuvą tikrai gali būti valdomas. Todėl grėsmių aš nematau. Bet jos įleidimas į Lietuvą absoliučiai prieštarauja tai viešai deklaruotai politikai, kuri buvo deklaruojama iš aukščiausių tribūnų. Kad Lietuva karo metu neįsileidžia Rusijos piliečių, išskyrus labai išimtinius atvejus – humanitarinės priežastys, kiti dalykai. Bet tam turi būti labai rimtas pagrindas“, – kalbėjo politikos apžvalgininkas M. Laurinavičius.

Jis kalbėjo nesuprantantis, koks yra pagrindas į Lietuvą įsileisti „absoliučiai režimo žmogų, kokia yra K. Sobčiak“.

„Tas neva pradėtas tyrimas Rusijoje prieš ją ar net grėsęs jos areštas, aš tikrai nelaikau tikrai jokiu pagrindu ją įsileisti į Lietuvą. Nes taip mes turėtume įsileisti labai daug režimo žmonių. Nes tarpusavio karai tame režime vyksta nuolat, jie vyksta kasdien. Ir mes tada galėtume įsileisti net FSB žmonių, nes jie irgi yra sodinami į kalėjimus“, – kalbėjo Delfi pašnekovas.

Delfi primena, kad įleidžiant į Lietuvą Rusijos žurnalistę ir televizijos laidų vedėją K. Sobčiak, tvarka dėl rusų turistų ribojimo nebuvo pažeista. Taip teigia užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Jis taip pat sako, kad šiuo metu sunku vertinti, ar yra pagrindo įtraukti K. Sobčiak į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Ksenija Sobčiak

Teigiama, kad K. Sobčiak į Lietuvą buvo įleista dėl to, kad turi Izraelio pasą.

„Jeigu ponas Landsbergis sako, kad mes įsileidžiame tokius žmones, kurie turi užsienio pasus, tai aš galėčiau irgi pasakyti, kad mes turbūt turėtume įsileistume daugybę Rusijos režimo žmonių, pirmiausia – įvairiausių oligarchų, konkrečiai susijusių su mafija, kurie turi kitų valstybių pasus. Bet nuo to jie netampa nei mažiau mafijos nariai, nei režimo nariai“, – Delfi tikino politikos apžvalgininkas M. Laurinavičius.

Delfi pašnekovas M. Laurinavičius priminė, kad kai kurios valstybės pasus tiesiog pardavinėjo, o Rusijos režimo nariai juos tiesiog pirko.

VSD nurodo, kad Vladimiro Putino krikšto dukra nekelia grėsmės Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Rusijos žiniasklaida antradienį pranešė, kad Sobčiak, apgavusi rusų teisėsaugos pareigūnus, iš Rusijos per Baltarusiją išvyko į Lietuvą. 2018–aisiais Sobčiak dalyvavo Rusijos prezidento rinkimuose, opozicija tai kritikavo ir vadino „Kremliaus projektu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)