Kaip tuo metu informavo Utenos apskrities policija, apie įvykį pranešta 5 valandą ryte, kai vyras pas draugę namuose, lauko tipo tualete rado negyvą naujagimį.

Atvykus policijos pareigūnams buvo rastas nenustatytos lyties negyvas naujagimis su virkštele. Namuose buvusi moteris dėl sveikatos būklės buvo pristatyta į gydymo įstaigą. Pirminiais duomenimis, moters amžius apie 20 metų, asmenys tiek policijai, tiek socialinėms tarnyboms iki šiol buvo nežinomi.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Violeta Ginaitiene „Delfi“ teigė, kad lauko tualete rasto naujagimio motinos būklė buvo sunki ir kol ji gulėjo ligoninėje sunku buvo apibūdinti visą situaciją, o ji turėtų paaiškėti ikiteisminio tyrimo metu.

Panevėžio apygardos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė kol kas irgi negalėjo nieko išsamesnio pasakyti, prašė būti kantriems ir dar palaukti. Gimdyvė vis dar jautėsi prastai.

Naujienų portalas Panskliautas.lt pranešė, kad Anykščių r. įvykusi nelaimė, atrodo, gali atskleisti tragišką jaunos poros istoriją, mat tik geriausiu atveju merginai galėjo įvykti persileidimas. Iškvietęs pagalbą jaunuolis tą pačią dieną buvo sulaikytas, o tai gali sufleruoti ir baisesnę versiją, kad abu jie nebuvo pasirengę šeimos pagausėjimui ir buvo nusprendę atsikratyti naujagimiu.

Greičiausiai vaikinas jau anksčiau žinojo apie nusikaltimą, tačiau neskubėjo apie tai pranešti pareigūnams.