„Aš tikiuosi, kad bus, buvo skaičiuoti balsai“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Projektas į Seimo darbotvarkę buvo įtrauktas trečiadienį popiet.

„Darbotvarkėje atsidūrė abu projektai. Jūs puikiai žinote, kokią reakciją sukelia tie projektai. Natūralu, kad iš vakaro buvo, jog visi susipažintų, žinotų, kad šiandien bus pateikimas“, – komentavp V. Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, Liberalų sąjūdžio frakcija nebalsuos vieningai.

„Mūsų balsavimas nebus vieningas – apie tai, matyt, aš pati ne kartą esu sakiusi. Tai nepasikeitė. Yra vienas, kitas frakcijos narys, kuris iš esmės nepritaria šiems projektams, tačiau didžioji dalis Liberalų sąjūdžio frakcijos balsuos už“, – teigė politikė.

Paprašyta įvertinti krikdemo Pauliaus Saudargo registruotą pasiūlymą į Civilinį kodeksą įtraukti „artimo ryšio“ sąvoką, V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad tai nėra pilnavertė alternatyva.

„Ir Civilinės sąjungos įstatymo projektas jau yra labai konservatyvus kompromisas tam, kas buvo teikta anksčiau“, – akcentavo parlamentarė.

P. Saudargas teigė registravęs kitą pasiūlymą dėl to, kad, pasak jo, civilinės sąjungos apibrėžimas yra artimas šeimos sąvokai.

„Civilinės sąjungos įstatymo turinys labai didele dalimi sutampa su santuokos apibrėžimu iš Civilinio kodekso 3-iosios knygos. Mes žinoje teismų praktiką Europoje, kur teismas (...) žiūri į įstatymo turinį. (...) Jei savo turiniu tai yra santuokos analogas, pradedamos procedūros, kad nebūtų diskriminacijos“, – paaiškino Seimo vicepirmininkas.

Tuomet, kaip teigė P. Saudargas, partneriai įgyja visas teises, kokias gali turėti ir šeima.

„Homoseksualų santuokos su įvaikinimu yra tik ateities ir laiko klausimas, įvedus civilinę sąjungą“, – tvirtino Seimo narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)