Pirmoje dienos pusėje pradedant pajūriu ims stiprėti pietvakarių krypties vėjas, kuris pūs 9-14 m/s, o vietomis jo gūsiai sieks 15-20 m/s. Atkeliavus šiltesniam orui temperatūra pasiskirstys tarp 2 laipsnių šalčio šalies rytuose ir 2 šilumos ties vakariniu šalies pakraščiu, pajūryje šils iki 4 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį krituliai iškris daugelyje rajonų. Vyraus šlapdriba bei sniegas. Kai kur susiformuos silpna lijundra, plikledis. Vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų į šiaurės vakarų, dar labiau stiprės ir daug kur pūs 15-20 m/s, o pajūryje gūsiai įsismagins iki 25 m/s. Naktį truputį pašals ir temperatūra svyruos tarp 4 laipsnių šalčio ir 1 laipsnio šilumos, pajūryje bus apie 3 laipsnius šilumos.

Pirmadienio dieną vėjai neskubės rimti, o kritulių juosta taip pat nesitrauks. Daugelyje rajonų iškris sniegas, vakariniame šalies pakraštyje šlapdriba. Kai kur eismo sąlygas sunkins plikledis. Vėjas išliks smarkus, 15-20 m/s, o pajūryje dar stipresnis. Dieną temperatūra bus teigiama – apie 0-4 laipsnius šilumos.

Savaitės pradžioje gūsingas vėjas nesiliaus.