„Didėjantis išpuolių prieš valstybinius ir privataus sektoriaus tinklalapius skaičius patvirtina, kad pratybos sukėlė nerimą sąjungos priešininkams. Tai didina pratybų ir mūsų pasirengimo atremti įvairius saugumo iššūkius svarbą“, - sakė Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas.

A. Pabrikas paaiškino, kad IT saugumo incidentai Latvijos kaimyninėse valstybėse, pavyzdžiui vakar Estijos keleivinių traukinių operatorės "Elron" tinklalapyje pasirodęs melagingas pranešimas, kad dėl pratybų laikinai stabdomi reisai, rodo, kad Latvija turi rimtai apsvarstyti informacinio saugumo didinimą. Anot ministro, taip pat reikia informuoti visuomenę apie kibernetinį saugumą. A. Pabrikas mano, kad Latvija įkurdama kibernetinės gynybos padalinį eina teisinga linkme.

Spalio 29-lapkričio 8 dienomis Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykusių NATO pratybų metu buvo treniruojamas ir vertinamas NATO greitojo reagavimo pajėgų pasirengimas reaguoti į tarptautines krizes, taip pat vykdyti kolektyvinės gynybos užduotis. Pratybose „Steadfast Jazz 2013“ Lietuvai atstovavo apie 300 karių, kurie buvo dislokuoti skirtingose pratybų vietose Lenkijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Norvegijoje.