Kaip pranešė prokuratūra, bankroto administratorius ir advokatas, veikdami bendrininkų grupėje, reikalavo iš vienos bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus 15 tūkst. eurų vertės kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio – 5 tūkst. eurų – priėmė.

Tyrimo metu kratą atlikę pareigūnai bankroto administratoriaus automobilyje ir darbe aptiko ir nedidelį kiekį narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Vilniaus apygardos teismas 2018 metų liepą bankroto administratorių L. Lobeckį ir advokatą A. Šukevičių pripažino kaltais dėl kyšininkavimo. Teismas jiems skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmes ir jų vykdymą atidėjo tam pačiam laikotarpiui.

Abiem nuteistiesiems skirtos baudžiamojo poveikio priemonės – teisės dirbti teisinį darbą atėmimas ketveriems metams. Bankroto administratorius L. Lobeckis taip pat buvo pripažintas kaltu ir dėl neteisėto disponavimo nedidelio kiekio narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, nuteistųjų skundus atmetė. Lietuvos Aukščiausiojo teismo teisėjų kolegija, galutine ir neskundžiama nutartimi atmesdama nuteistųjų skundus, konstatavo, kad pirmosios ir apeliacinės instancijos teismai tinkamai vertino byloje surinktus įrodymus, išsamiai ir nešališkai išnagrinėjo baudžiamąją bylą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Lietuvos advokatūra BNS informavo, jog A. Šukevičius nuo 2019 metų rugpjūčio nebėra praktikuojantis advokatas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)