„Politiškai tai būtų labai skausminga Vyriausybei reitingų prasme ir taip toliau. Tai būtų jų akivaizdus pralaimėjimas, jeigu vėl sugrįžtų griežtas karantinas. Čia būtų didelis „riebus“ minusas Vyriausybės atžvilgiu. Jeigu aš būčiau jų vietoje, daryčiau viską, kad šitas scenarijus nepasikartotų“, – „Žinių radijo“ laidoje tikino A. Lašas.

Jis kalbėjo, jog jau per antrąjį karantiną šių metų pradžioje buvo pastebimas visai kitoks žmonių požiūris į jį, lyginant su pirmuoju.

„Sakyčiau, kad dar vienas [karantinas, aut. p.] ir galėsime dėti kryžių ant Vyriausybės“, – „Žinių radijo“ laidoje „Įvykiai ir komentarai“ teigė A. Lašas.

Laidoje taip pat dalyvavęs Vilniaus politikos analizės instituto medijų programos vadovas Donatas Puslys kalbėjo, jog besikeičianti retorika, kalbant apie gydymo nuo koronaviruso finansus, turėtų pasiekti daugiau žmonių.

„Manau, kad tai buvo būtinas pokytis retorikoje, politikoje. Aš matau dvi fazes. Buvo moralinio argumentavimo fazė – kalbėta apie tai, kad reikia rūpintis savo artimu: pamatyk močiutę ar senelį per šventes. Matėme, kad daliai tai suveikė arba to net nereikėjo. Kitai daliai tas nesuveikė. O dabar yra nueita prie tokio, grubiai tariant, ekonomistinio argumentavimo – turi sprendimą, tavęs prievarta nevedame [skiepytis, aut. p.], bet yra štai tokie kaštai.

Ir žmogus jau pradeda skaičiuoti. Moralinis mąstymas galbūt silpnesnis mažesnėje dalyje visuomenės. Bet piliečio kišenę ar darbo vietą [liečiantis klausimas, aut. p.] įjungia tą kalkuliatorių galvoje, tu jau sprendi. Aš sakyčiau, reikia ir meduolių, kad nebūtų tik kalbos apie bausmes“, – „Žinių radijo“ laidoje „Įvykiai ir komentarai“ pirmadienį kalbėjo D. Puslys.

Laidos pašnekovas laidoje įvardijo ir dar vieną gerą pavyzdį – Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubas nemokamai į rungtynes ateit leis skiepą ką tik gavusiems asmenims.

„Futbolas nėra toks populiarus Lietuvoje, bet tai sveikintinas pavyzdys“, – kalbėjo D. Puslys. Jis teigė, jog norėtųsi tokių pavyzdžių matyti iš kuo platesnės pilietinės visuomenės.

„Nebūtinai tiesiogiai susijusios su tuo reikalu“, – teigė laidos pašnekovas, Vilniaus politikos analizės instituto medijų programos vadovas D. Puslys.

Delfi primena, jog Vyriausybė trečiadienį pritarė idėjai duoti daugiau nei mėnesį pasiskiepyti nuo koronaviruso, o nuo rugsėjo 13 dienos Galimybių paso neturintiems žmonėms veiklos būtų smarkiai ribojamos.

„Kontaktinės paslaugos galėtų būti teikiamos ir pramogos organizuojamos tik asmenims, kurie atitinka Galimybių paso kriterijus“, – per Vyriausybės pasitarimą trečiadienį siūlymus pristatė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Ministrų kabinetas per pasitarimą protokoliniu sprendimu siūlymams pritarė iš esmės, o priimti nutarimą planuojama artimiausiu metu. Premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad kitas Vyriausybės posėdis „tikėtina, bus pirmadienį“.