„Pirmas žingsnis yra susitikti su koalicijos partneriais. Dėl to, kad koalicijos sutartis yra galiojanti. Reikia pasitvirtinti tolimesnį koalicijos veikimą. Tada yra sprendimai, kurie yra susiję su mūsų partijos vidumi, su prezidiumu. Prezidiumas bus neatidėliotinai šaukiamas, bet norime turėti konsultaciją ir su koalicijos partneriais“, – žurnalistams Seime antradienį sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, sprendžiant, ar Vyriausybė tęs darbą po NATO viršūnių susitikimo, taip pat yra svarbi ir premjerės pozicija.

„Taip pat nepaprastai svarbi yra premjerės pozicija, asmeninė taip pat“, – sakė G. Landsbergis.

Audringų reakcijų Seimo plenarinių posėdžių salėje susilaukusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) iniciatyva dėl pirmalaikių parlamento rinkimų antradienį žlugo – Seimas po pateikimo nepritarė konservatorių partijos prezidiumo siūlymui.

Apie visos politinės sistemos pertvarką konservatorių pirmininkas G. Landsbergis prakalbo kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis. TS-LKD pasiūlė rugsėjo 10 d. Seimui surengti naujus rinkimus.

Premjerė Ingrida Šimonytė ne kartą patikino, kad, parlamente pritrūkus politinės valios ir nesušaukus naujų rinkimų, ji pasitrauks iš pareigų. Tai reiškia, kad atsistatydintų ir visas Ministrų kabinetas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją