Kreipimesi siūloma biudžeto priėmimą atidėti savaitei. Konservatoriai yra pasiruošę palaikyti biudžetą, jeigu bus pasiektas susitarimas su mokytojais. Taip pat kreipimesi klausiama, ar tiesa yra tai, kad mainais į „valstiečių“ palaikymą biudžetui, premjeras neprieštaravo Seimo nario Mindaugo Puidoko pataisų pateikimui ir palaikymui.

„Šį sekmadienį tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos ir daugiau nei 50 profesinių sąjungų bei visuomeninių organizacijų viešai pareikalavo Vyriausybės stabdyti gruodžio 11 d. numatytą valstybės biudžeto priėmimą, nedelsiant pradėti derybas su mokytojų profesinėmis sąjungomis ir atsižvelgus į ekspertų rekomendacijas atrasti lėšų mokytojų atlyginimams pakelti jau nuo kitąmet“, – rašoma kreipimesi.

G. Landsbergis klausia, ar politikai išgirdo jiems skirtą „paskutinį skambutį“? Ar pasinaudos dar egzistuojančiu atvertu galimybių langu išgirsti visuomenės balsą ir ieškoti kompromisų, ar „atsikvošės, stabtelės, savaitei nukels biudžeto priėmimą ir pasirinks demokratiškas derybas“?

„Jei būtų nuoširdus noras, intensyviai dirbant, galima rasti kompromisus bei pataisyti biudžetą, kaip to reikalauja visuomenė. Mes esame pasirengę įsitraukti į derybas bei prisidėti prie tokio susitarimo paieškų, o pasiekus susitarimą, netgi palaikyti šiuo metu svarstomą kitų metų biudžetą“, – rašo G. Landsbergis.

Jis mano, kad toks kelias, kai po viešų taikių protestų bei išdėstytų reikalavimų valdžia imasi derybų, yra normali vakarietiška praktika.

„Tikimės, kad pasuksite šiuo demokratiniu bei skaidriu, o ne buldozerio bei užkulisinių susitarimų, keliu. Tikimės, kad opoziciją pasiekusi informacija, kad premjeras Saulius Skvernelis, bijodamas, kad dalis valstiečių frakcijos narių nepalaikys biudžeto, neprieštaravo Mindaugo Puidoko pataisų, leidžiančių smurtą prieš vaikus, pateikimui ir palaikymui Seimo posėdyje, bus viešai paneigta“, – rašo TS–LKD pirmininkas.

Todėl jis pakvietė premjerą ir visų parlamentinių frakcijų seniūnus nedelsiant viešai išsakyti savo poziciją dėl mitinge visuomenės iškeltų reikalavimų bei pasisakyti dėl M. Puidoko vaiko teisių apsaugos įstatymų pataisų, leidžiančių smurtą prieš vaikus, svarstymo.