„Tai džiugi žinia, kuri brendo būti praneša kurį laiką dėl to, kad tai yra ilgas procesas. Iš tikrųjų, aš nepaprastai džiaugiuosi už Lietuvą ir už Jovitą“, – trečiadienį Užsienio reikalų ministerijoje (URM) žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Užsienio reikalų ministerija, reikia pripažinti, praranda labai stiprų ir gabų žmogų, kuris yra aukščiausios klasės profesionalas, kokį mes turime ir kokius Lietuva yra išauginus. Dėl to šiek tiek tas džiaugsmas yra su nedideliu grūdeliu tokio liūdesio. Bet tiek kaip asmeninis pasiekimas, kaip Lietuvos pergalė, tai yra, ko gero, viena didžiausių, ką mums yra pavykę pasiekti europiniuose formatuose“, – nurodė jis.

ELTA primena, kad trečiadienį naujienų portalas 15min.lt, remdamiesi savo šaltiniais, skelbė, jog užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė atrinkta vadovauti Europos Sąjungos misijai Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).

J. Neliupšienė Užsienio reikalų ministerijoje šiuo metu kuruoja ES reikalus.

Nuo 2015 metų J. Neliupšienė ėjo nepaprastosios ir įgaliotosios ambasadorės, Lietuvos nuolatinės atstovės Europos Sąjungoje pareigas, o 2009-2015 metais buvo Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja, Užsienio politikos grupės vadovė.

Ji taip pat yra dirbusi Lietuvos ambasadoje Baltarusijoje, URM Paramos demokratijai bei Vystomojo bendradarbiavimo politikos ir planavimo skyriuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)