„Lietuva stipriai palaiko Europos Sąjungos ir Jungtinių Amerikos Valstijų pastangas vesti šalių derybas. Aš taip pat išreiškiau palaikymą Azerbaidžano dialogui su Kalnų Karabache gyvenančiais armėnais“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė G. Landsbergis.

„Pokalbiuose savo kolegai atsakiau, kad labai atidžiai stebime situaciją Pietų Kaukaze. Su dideliu susirūpinimu, bet kartu ir labai didelėmis viltimis dėl taikaus konflikto sprendimo. Esame įsitikinę, kad ilgalaikė taika yra tiek Armėnijos, tiek Azerbaidžano interesas“, – pridėjo Lietuvos užsienio reikalų ministras.

G. Landsbergis patvirtino, kad susitikimo metu vykusiame 7-ajame tarpvyriausybiniame dvišalio bendradarbiavimo komisijos posėdyje buvo dar kartą išreikštas abipusis noras tęsti šalių bendradarbiavimą.
Savo ruožtu D. Bairamovas po ministrų susitikimo dalijosi, kad su G. Landsbergiu taip pat buvo aptartas ir dvišalio ekonominio bendradarbiavimo plėtimas.

„2022 metais tranzito srautas per Azerbaidžaną išaugo apie 75 proc. Tikimasi, kad atidarius Zangizūro koridorių ši tranzito apimtis padidės 5-8 mln. tonų per metus. Todėl kviečiame Lietuvos tranzito operatorius ir logistikos įmones pasinaudoti koridoriaus teikiamais privalumais“, – po susitikimo sakė D. Bairamovas.

ELTA primena, kad pirmadienį Lietuvoje vieši Azerbaidžano užsienio reikalų ministras Džeichunas Bairamovas. Po susitikimo su G. Landsbergiu, taip pat planuojama, kad D. Bairamovas susitiks ir su prezidentu Gitanu Nausėda.

Taip pat, numatoma, kad D. Bairamovas Antakalnio karių kapuose pagerbs sausio 13-osios aukas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją