Pirmadienį konservatoriai paskelbė apie savo kandidatą į Vilniaus merus – juo tapo dabartinis sostinės vicemeras Valdas Benkunskas. Partija Vilniaus Energetikos ir technikos muziejuje taip pat surengė diskusiją tema „Koks bus kitas Vilniaus meras“.

Jos metu partijos lyderis G. Landsbergis teigė, kad išplėtus mero galias jis taps tarsi miesto prezidentas, kuris bus atsakingas praktiškai už viską.

„Jeigu aš žiūrėčiau, iš esmės tai yra bene didžiausia vieno žmogaus nešama atsakomybė valstybėje dėl to, kad tai ir tiesioginis visų žmonių pasitikėjimas, ir atsakomybė už viską nuo tujų iki gatvių, biudžeto, fejerverkų, ir visų kitų dalykų, kurie vyksta mieste. Dėl to suprantama, kad kiekviena mažiausia klaidelė yra nepaprastai matoma“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Jo matymu, į sostinės merus mes turėtume rinkti žmogų, kuris ne tik galėtų vadovauti visam miestui, bet ir gebėtų tinkamai valdyti didesnį kaip 1 mlrd. eurų biudžetą, prisiimti atsakomybę už visus miesto klausimus, o tuo pačiu turėtų vilniečių pasitikėjimą.

Politiko įsitikinimu, tai – vienas sunkiausių sprendimų, kurį žmogus turėtų padaryti sutikdamas kandidatuoti.

G. Landsbergis atkreipė dėmesį į tai, kad nemažai partijų neskuba pasiskelbti savo kandidatų į Vilniaus merus – esą ne itin daug norinčių prisiimti tokią atsakomybę.

Kalbėdamas apie būsimus kandidatus, politikas teigė, kad vieni bus susieti su politinėmis bendruomenėmis ir joms atskaitingi.

„Tai reiškia, tų žmonių atsakomybė, kurią jie prisiima už miestą, yra susieta su jų partinės bendruomenės atsakomybe: taip gerai, kaip seksis Vilniui, kaip seksis būsimam merui, taip seksis ir jų politinei bendruomenei kituose Seimo rinkimuose, kituose toliau. Ir lygiai taip pat priešingai: jeigu nesiseks, atsakomybę už tai prisiimtų kiekvienas bendruomenės narys“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Kiti kandidatai, anot jo, nebus išvis kam nors atsakingi.

„Čia aš matau tam tikrą pavojų dėl to, kad mes pakeisdami įstatymą atidarėme duris ateiti į lauką žmonėms, kurie nenori atsakomybės, kurie nori tą 1 mlrd. skirstyti kaip jiems patinka, kurie atsakomybės neneš prieš nieką. Neturi politinės bendruomenės, kuri atsakomybe dalintųsi ir prisiimtų. Tokia truputį galbūt juokdarių ar cirkininkų galimybė ateiti į politinę areną ir prisiimti labai daug atsakomybės. Aš manau, kad tai pavojinga“, – kalbėjo politikas.

Konservatorių lyderio įsitikinimu, partijos kandidatas į Vilniaus merus turi būti partinis, su politinės bendruomenės parama ir palaikymu.

„Išaugęs bendruomenėje ir siejantis savo ateitį su politine bendruomene, kurį į šiuos rinkimus politinė bendruomenė ir palydės su pasitikėjimu, ir palaikymu, palaikys jam pralaimėjus ir prisiims atsakomybę drauge už visus darbus, sėkmes ir nesėkmes“, – vardijo politikas.

G. Landsbergis reiškė viltį, kad partijai Vilniaus mero rinkimai bus sėkmingi.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks 2023 metų kovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)