Kelias pagrindines mintis iš Užsienio reikalų ministrų tarybos susitikimo G. Landsbergis išdėstė socialiniame tinkle.

Jo teigimu, Lietuva ir toliau besąlygiškai rems Ukrainos teritorinį vientisumą, suverenitetą ir euro–atlantinį pasirinkimą.

„Turime pasakyti visiškai aiškiai – nepaisant mėginimų sustabdyti Rusijos karinį puolimą, Ukraina jau yra užpulta. Rusijos sukurtas spaudimas jau atnešė didelę žalą. Rusijos veiksmai sukūrė ekonominį spaudimą Ukrainos ekonomikai, ir tam reikalingas nuoseklus, ne tik vienkartinis atsakas“, – pabrėžė G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras pažymėjo, jog Rusija jau dabar kuria kibernetinę spaudimą – Ukrainos institucijos jau yra puolamos.

„Ir jau prasidėjęs tikras karinis puolimas – apšaudymais šalia kontaktinės linijos“, – rašė G. Landsbergis.

Jo teigimu, šioje situacijoje yra visiškai aišku, kas yra agresorius, o kas – auka.

„Ukraina yra auka, kuriai reikia pagalbos, o Rusija – agresorius, kuris turi būti sustabdytas. Negalima laukti momento, kol prasidės pilna invazija. Jau dabar turime pradėti taikyti dalines sankcijas. Ir labai aiškiai pasakyti, kad tolesnė eskalacija sulauks platesnių sankcijų“, – tikino užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Jis taip pat feisbuke pranešė, jog norėdami išreikšti solidarumą su Ukraina, G. Landsbergis su Latvijos ir Estijos kolegomis po kelių dienų keliaus į Kijevą.

„Tuo tarpu jau šiandien galime išreikšti solidarumą su Ukraina vykdami į Kijevą. Tai ketiname daryti su Latvijos ir Estijos kolegomis jau po kelių dienų (taip pat žinau, kad dar keli ministrai taip pat ketina prisijungti prie mūsų kelionės). Tikiuosi, kad prie mūsų nuspręs jungtis ir dar daugiau kolegų. Europos ministrai šiandien turėtų būti su mūsų draugais Ukrainoje!“, – feisbuke pirmadienį rašė užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)