Profesorius džiaugėsi A. Ramanauskui-Vanagui pastatytu paminklu ir teigė, kad jis yra „labai paprastas, aiškus, nepompastiškas, nuoširdus, teisingas“. V. Landsbergis taip pat akcentavo, kad šis paminklas simbolizuoja ne tik A. Ramanausko-Vanago atminimą, bet ir įprasmina Lietuvos kovą prieš okupaciją.

„Labai didelė reikšmė yra šio paminklo dėl to, kad pats asmuo buvo kovojančios Lietuvos vadas, bet tai – ir pati kovojanti Lietuva, kuri atmetė melą, neva ji pasidavė, buvo laiminga vergijoje. Mes to prisiklausėme daug“, – žurnalistams sakė A. Ramanausko-Vanago paminklo atidengimo renginyje dalyvavęs V. Landsbergis.

„Todėl šis paminklas yra reikšmingas ne tik Vanago atminimui, bet ir Lietuvos kovos atminimui ir įtvirtinimui“, – pridūrė jis.
V. Landsbergis taip pat akcentavo, kad Lietuvos „kova“ ir „rezistencija“ vis dar nesibaigė.

„O kova, rezistencija nesibaigė. Taip, deja, yra, kad tęsiasi stribų ir enkavedistų pastangos suniekinti rezistenciją ir tuo pačiu laisvės idėją, o pagarbinti vergiją ir rezistencija prieš tą politiką ar propaganda tęsiasi, ji nesibaigia“, – sakė V. Landsbergis.

Pasak jo, A. Ramanausko-Vanago paminklo atidengimas yra svarbus rezistencijos veiksmas.

Valstybės vadovų panteone Antakalnio kapinėse antradienį atidengtas paminklas Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio ginkluotųjų pajėgų vadui A. Ramanauskui-Vanagui. Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo prezidentas Gitanas Nausėda su ponia Diana Nausėdiene.

Vyriausybės vykdyto konkurso komisijos sprendimu antkapinio paminklo A. Ramanauskui-Vanagui skulptūrinę-architektūrinę idėją įgyvendino paslaugų viešojo pirkimo laimėtojai – autorių grupė – Algirdas Kuzma ir UAB „Arches“.

A . Ramanausko-Vanago palaikai 2018 m. rasti Antakalnio Našlaičių kapinėse ir tų pačių metų spalio 6 d. palaidoti Antakalnio kapinėse, Valstybės vadovų panteone, primena ELTA.