Pasak pranešimo, susitikimo metu ministrai aptarė dvišalį bendradarbiavimą, Baltarusijos režimo sukeltą krizę organizuojant neteisėtos migracijos srautus į Lietuvą, Lenkiją ir Latviją, situaciją Rytų kaimynystėje ir Vakarų Balkanuose, ES plėtros ir regioninio saugumo klausimus.

Pabrėždamas, kad lapkričio 22 dieną bus minimos 30-osios Lietuvos ir Slovėnijos diplomatinių santykių užmezgimo metinės, ministras G. Landsbergis pasidžiaugė pastaraisiais metais suintensyvėjusiais dvišaliais Lietuvos ir Slovėnijos santykiais įvairiais lygmenimis ir pareiškė viltį, kad jie ir toliau bus sėkmingai plėtojami.

Susitikime ministrai didžiausią dėmesį skyrė padėčiai ES−Baltarusijos pasienyje, hibridinę ataką tiesiogiai patiriančių šalių ir bendram ES atsakui į šiuos Aliaksandro Lukašenkos režimo vykdomus veiksmus. „Labai svarbu Europos Sąjungai laikytis sutartos vieningos pozicijos Baltarusijos režimo vykdomos hibridinės atakos atžvilgiu. Norėdami apginti demokratijos vertybes ir tarptautines normas, privalome kantriai ir nuosekliai įgyvendinti bendrą ES atsaką į režimo provokacijas“, − sakė G. Landsbergis.

A. Logaras atvyko į Lietuvą dalyvauti Užsienio reikalų ministerijos rengiamame tarptautiniame aukšto lygio forume „Demokratijos ateitis“, vykstančiame Vilniuje lapkričio 19–20 dienomis.

Vienas iš forumo tikslų – padėti pasirengti gruodžio 9–10 dienomis vyksiančiam „Viršūnių susitikimui už demokratiją“, kurį inicijavo JAV prezidentas Joe Bidenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)