Vis dėlto jis pabrėžia, kad, nors Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nėra kerštingas žmogus, kad neteiktų J. Bernatonio vien dėl jo priklausomybės Socialdemokratų darbo partijai (LSDDP), tačiau, jo nuomone, to jis neturėtų daryti, nes supranta KT formavimo proceso atsakomybę.

„Seimo pirmininkas nėra kerštingas žmogus, jam ta „valstiečių“ keršto dvasia nėra persidavusi, jis neieškos atsikeršijimo progų. Tikiu jo padorumu ir atsakomybe, formuojant KT“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis, pabrėžęs, kad KT, kaip institucija, turi didžiausią visuomenės pasitikėjimo reitingą.

Jo teigimu, LSDDP, kaip partija, turi labai žemą visuomenės palaikymą, o jų kandidatas J. Bernatonis, pasak TS-LKD lyderio, nužemintų ir visuomenės pasitikėjimo Konstituciniu Teismu reitingą.

„Kaip „socialdarbiečiai“, kurie, perfrazuojant profesorę Ramonaitę, ir 1 proc. gali neįveikti, toje institucijoje atrodytų? Aš manau, kad labai prastai. Pasitikėjimas smuktų, ir tai būtų didžiulė dar viena padaryta Seimo žala“, – pridūrė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį patvirtino, jog J. Bernatonio kandidatūros į KT teisėjus teikimą iš Socialdemokratų darbo partijos yra gavęs. Vis dėlto parlamento vadovas pažymėjo, kad teikti šios kandidatūros neskubės ir lauks kitų frakcijų kandidatų pasiūlymų.