„Nereikia spėlioti, kada bus ar nebus Ukrainos kontrpuolimas. Viskas, ką turime dabar padaryti – įsipareigoti Ukrainos pergalei ir jos siekti“, – kalbėdamas apie bendrus ES amunicijos Ukrainai pirkimus, pažymėjo G. Landsbergis.

Kaip nurodoma URM pranešime, ES šalių diplomatijos vadovai taip pat aptarė Rusijos atsakomybės klausimą ir ES sankcijų Rusijai procesą.
„Lietuva jau prieš kurį laiką pateikė platų „Rosatom“ sankcionavimo meniu. Džiaugiuosi, kad šioje taryboje ir vėl diskutuojame apie tai, tačiau atėjo metas ir imtis bendrų veiksmų net ir sutarčių su "Rosatom" saistomoms šalims“, – ES narių kolegoms priminė Lietuvos politikas.

URM informuoja, kad ministrai taip pat aptarė ES paramą Moldovai, situaciją Tunise ir Sudane, o taip pat Kinijos atstovo pasisakymus Ukrainos ir kitų šalių suverenumo klausimu.

ES diplomatijos vadovai kartu su Europos Tarybos (ET) generaline sekretore M. Buric ir ET pirmininkaujančios Islandijos užsienio reikalų ministre Th. Gylfadottir aptarė pasirengimą Europos Tarybos vadovų susitikimui Reikjavike, o su Sakartvelo užsienio reikalų ministru I. Darchiashvili – regiono saugumo aktualijas, šalies vidaus situaciją ir europines aspiracijas, skelbia ministerija.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją