,,Iš tikrųjų aš nepritariu tokiam parlamentaro darbo aprašymui Darbo kodekse. To nėra demokratiškose Vakarų valstybėse. Parlamentaras dirba tiek, kiek reikia. Tol, kol yra įstatymų. Nuo aštuonių iki penkių niekas nebalsuoja, balsuoja tiek, kiek yra įstatymų. Dažnu atveju mūsų darbo diena užtrunka dvylika valandų. Jeigu mes pradėsime aprašinėti, mes atsidursime labai absurdiškoje situacijoje, kurioje teks aprašyti viršvalandžius. Arba dabar, kai buvo paskutinis sesijos posėdis šeštadienį - tai kas dabar turėtų būti, dviguba alga už tai mokama? Dvidešimt keturios valandos, septynios dienos, kiek reikia, tiek ir dirbama, pagal sudaromą darbotvarkę“, - teigė G. Landsbergis.

Komentuodamas laiką tarp Seimo sesijų, konservatorius primena, kad tai nėra atostogų laikas. Seimo narys ,,pasirenka daryti tai, ką jam paveda daryti jo rinkėjai“.

,,Kaip ir Europos Parlamente tas laikas tarp sesijų yra nereglamentuojamas, jis nesivadina atostogomis, tai nėra de facto atostogos, tai yra tiesiog laisvas laikas, per kurį parlamentaras pasirenka, ką daryti. Tai, ką jam paveda daryti jo rinkėjai“, - penktadienį ,,Žinių radijui“ teigė Seimo narys.

Kol kas aiškėja, kad parlamentarai nelinkę įteisinti oficialių atostogų. Pagal pateiktą projektą, Seimo veikla yra nepertraukiama, Seimo nariai savo įgaliojimus vykdo visos kadencijos metu, Seimo narys laiką tarp Seimo, Seimo struktūrinių padalinių ir darbo grupių, kurių narys jis yra, posėdžių planuoja savarankiškai.

Tačiau darbo grupės vadovas Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius yra sakęs, kad parlamentarų atostogos vis dėlto bus reglamentuotos. „Seimo nariai turi atskiras iniciatyvas šiuo klausimu, manau, kad bus priimtas atostogų reglamentavimas“, - pristatydamas projektą yra sakęs A. Nekrošius, primena ELTA.

Šiuo metu Seimo nario veiklą reglamentuoja Seimo statutas, Vyriausybės įstatymas.

Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektu siekiama įgyvendinti Konstitucinio Teismo 2004 m. liepos 1 d. nutarimą ir atskiru įstatymu nustatyti Seimo narių pareigas, teises ir garantijas.