„Lukašenka ir jo režimas pasinaudoja Irako, Sirijos, Afganistano žmonių nesaugumu apgaudamas juos, priversdamas parduoti juos savo turtą, priversdamas parduoti namus, nes ta bilieto kaina, kurią jie sumoka už atvykimą iki Lietuvos sienos, jiems kainuoja visą jų gyvenimą: jie palieka savo šeimas, vaikus, atsisako visko, ką jie turėjo, kad atvyktų čia“, – Žinių radijui trečiadienį sakė G. Landsbergis.

„Yra faktas, kad jie čia gyvens kur kas geriau, nei jie galėjo gyventi ten. Bet, deja, tokios galimybės jiems pasiūlyti kažkokio geresnio gyvenimo mes nelabai neturime, ir jie gyvena palapinėse, kol mes surasime būdą juos grąžinti atgal“, – sakė ministras.

Jis teigė aptaręs šią problemą su Irako užsienio reikalų ministru Fuadu Husseinu (Fuadu Huseinu), o po kelių savaičių ketina kalbėtis su Turkijos kolega.

„Mes pranešėme tą žinią, kad tai yra nepriimtina ir kad turime rasti būdą, kad tie žmonės nebūtų mulkinami, kad jiems nebūtų suteikiami neteisingi ir netikri pažadai“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 498 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra šešis kartus didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius. Lietuvos pareigūnai įtaria, kad tai yra Baltarusijos režimo organizuojama operacija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)