„Kurdama galios naratyvą, Rusija siekia paveikti mūsų sprendimus bei atgrasyti mus nuo pagalbos Ukrainai. Negalime pasiduoti šiam naratyvui – nebijoti nereiškia būti nepasirengusiam,“– diskusijoje sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Kalbėdamas apie branduolinio konflikto tikimybę, ministras G. Landsbergis pažymėjo, kad kantrybė, atgrasymas, rimtas ginklavimasis padėjo Vakarams laimėti Šaltąjį karą ir sužlugdyti Sovietų Sąjungą.

„Ukrainos pergalei, kuri kartu deeskaluos ir branduolinio konflikto grėsmę reikia tų pačių dalykų, kurie kartą jau padėjo Vakarams: ryžtingo atgrasymo, tinkamo dėmesio ginklavimuisi ir šalių esančių arčiau Rusijos apginklavimui,“ – pažymėjo ministras.

Kartu su Europos gynybos agentūros (EDA) vykdomuoju direktoriumi Jiří Šedivý, tarptautinės nevyriausybinės organizacijos Freedom House valdybos pirmininke Jane Harman bei kitais diskusijos dalyviais kalbėdamas apie įtampas, kylančias dėl nuolatinio Rusijos žvanginimo branduoliniu ginklu ministras G. Landsbergis pažymėjo, kad Vakarų galia slypi ne tik ryžtingume, bet gebėjime sukurti neapibrėžtumo jausmą tam, kad Rusija negalėtų „pasiskaičiuoti“, kokį poveikį sukels vieni ar kiti veiksmai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)