„Man atrodo, kad vakar buvo labai aiškiai paaiškinta, jog įmonė, kurios akcijas, ne jis (D. Kreivys – ELTA) pats, o antrinė jo įmonių grupės įmonė įsigijo, yra ne Energetikos ministerijos pavaldume. Tai reiškia, net teoriškai jis (D. Kreivys – ELTA) neturi įtakos tai įmonei“, – trečiadienį po Seime vykusio bendro Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Užsienio reikalų komitetų posėdžio žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Politikas tvirtino, kad Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijai (VTEK) pateikus rekomendaciją pateikti papildomą informaciją dėl interesų, D. Kreivys tą ir padarys.

„Kaip suprantu, yra kreiptasi į VTEK, jeigu bus rekomendacija papildyti kažkokią informaciją dėl interesų, tai neabejoju, kad ministras tą ir padarys, bet tiesioginio pavaldumo nėra, dėl to, kad įmonė „Ignitis“ yra valdoma Finansų ministerijos“, – sakė užsienio reikalų ministras.

G. Landsbergis pabrėžė, kad įmonių Lietuvoje, kurios yra ne Energetikos ministerijos pavaldume yra labai daug ir tiesioginio ryšio tame nėra ir situaciją spręsti turi institucijos.

„Tokių įmonių Lietuvoje, kurios yra valdomos ne Energetikos ministerijoje yra labai daug ir tiesioginio ryšio nėra, tik pavadinimai panašūs. Noriu pabrėžti, yra institucijos, jos sprendžia, jeigu jų rekomendacija bus kažką papildyti ar parašyti, tai neabejoju, kad ministras atsižvelgs į tą rekomendaciją“, – tvirtino Vyriausybės narys.

Portalas lrt.lt antradienį skelbė, kad prieš dvejus metus pradėtas „Ignitis grupės“ akcijų viešasis platinimas siekiant pritraukti investuotojų tapo patraukliu sprendimu kai kuriems politikams. Akcijų turi bei dividendus gauna ir „Ignitis grupę“ tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras G. Norkūnas. Tačiau jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą – tebesitęsiantis ryšys su bendrove nebuvo paviešintas, kol apie tai pasiteiravo LRT Tyrimų skyrius. Tarp „Ignitis grupės“ akcininkų – ir su energetikos ministru D. Kreiviu susijusi įmonė.

Tyrime nurodoma, kad „Ignitis grupės“ akcijų turi su D. Kreiviu susijusi įmonė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi ministras.

Pirmadienį paskelbtame tyrime teigiama, kad tinkamai akcijų nedeklaravo ir finansų viceministras Gediminas Norkūnas.

Visgi premjerė Ingrida Šimonytė stebisi, kodėl dėmesio centre atsidūrė faktas, kad energetikos ministras Dainius Kreivys viešai nedeklaravo, jog su juo susijusi įmonė turi valstybės valdomos „Ignitis grupės“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją