TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis, vertindamas padėtį, sakė, kad konservatoriai, važinėdami po Lietuvą, vykdydami projektą „Girdime Lietuvą“, rinko gyventojų parašus.

„Surinkome daugiau nei 50 organizacijų parašų, jos atstovauja savo nariais daugelį dešimčių tūkstančių žmonių. Tie parašai su prašymu išgirsti žmonių balsą Lietuvoje buvo skirti finansų ministrui Viliui Šapokai, nedaug turiu vilčių, kad jis išgirs. Todėl tuos parašus perduosime prezidentui“, - Tarybos posėdyje sakė TS-LKD lyderis.

Politikas tikino, kad dabar šalyje yra pamirštas pasitikėjimas.

„Man naktimis miegoti neleidžia gerovės valstybė. Matau dvi problemas, tuo noriu pasidalinti. Viena problema – mes nekeliame kelių klausimų: pirmasis yra susijęs su aktualijomis. Kokių sąlygų reikia, kad gerovę valstybėje galėtume kurti. (…) Bet yra pamirštas pasitikėjimas, be jo bendro sutarimo rasti, kuriuo keliu tą gerovę kurti, yra neįmainoma“, - sakė jis.

„Kaip galima pasitikėti valstybe, kuri prašo susimokėti iš manęs šimtu euru susimokėti daugiau už būstą, keletą šimtų eurų už automobilį, jei žinau, kad tie pinigai nueis vienam iš šalies vadovo keliuko prie namų asfaltavimui“, - apie dabartines aktualijas sakė G. Landsbergis.

Jis teigė, kad privaloma reikalauti Vyriausybės atsakomybės.

„Niekada negalvojau, kad teks grįžti prie politinių pavyzdžių, kurie buvo praeityje. Tačiau prezidentas A. Brazauskas turėjo politinės valios ir atsakomybės paraginti trauktis premjerą A. Šleževičių, kuris, pasinaudojęs savo politiniu svoriu, pirmas atsiėmė indėlį iš bankrutuojančio banko. Šios dienos situacija su Premjero keliuku yra analogiška ir mes privalome reikalauti Vyriausybės atsakomybės“, – Tarybos posėdyje kalbėjo TS-LKD vadovas G. Landsbergis.

Jis prisiminė, kad 2016 metais kilusį „auksinių šaukštų“ skandalą, įvertino kaip valstybės išdavystę.

„Mes praradome pasitikėjimą“, - teigė jis.

„Labai lengvai kalbėti apie gerovę, bet ką mes esame pasiruošę padaryti dėl to? Ar mes pasiruošę atsisakyti savo asmeninės gerovės: per mokesčius ar privilegijas?“, - klausė jis.

Ruošiasi patys

TS-LKD Tarybos posėdyje bus priimtas ir „TS-LKD kandidato į LR Seimą įsipareigojimas dėl garbingo elgesio politinėje veikloje“, jį pasirašys visi į Seimo rinkimus su konservatoriais einantys politikai.

„Dokumento logika tokia – kritikuoti galime, turime, tokia mūsų, kaip opozicijos pareiga. Bet yra vienas ypatingai svarbus klausimas – ką mes esame pasirengę padaryti patys. Mes parengėme dokumentą, jei pritarsime, kviesime pasirašyti visus su mūsų partija einančius į rinkimus. Kilus abejonei, jei nesugebės politikas į klausimus žiniasklaidai, jis turės trauktis“, - apie pasiūlymą kalbėjo TS-LKD lyderis.

Jis tikino, kad jeigu po rinkimų tektų formuoti valdančiąją daugumą, diskusija apie įsipareigojimų prisiėmimą turėtų būti viena iš kertinių.

„Tai, kas dabar vyksta yra naudojimasis politine padėtimi ir ieškojimas teisinių argumentų, kodėl tai klaida, tik dūmų uždanga“, - dabartinius valstybės vadovų veiksmus vertino G. Landsbergis.

TS-LKD Tarybos posėdyje taip pat planuojama pareikšti, kad konservatoriai nepalaikys kitų metų biudžeto projekto.