„Aš pritariu premjerei Šimonytei, kad jei opozicija turi pakankamai jėgos sutelkti balsų, tai galbūt galėtų patikrinti visą Vyriausybę“, – interviu „Info TV“ antradienį sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, panašu, kad opozicija šiuo metu save geba įprasminti tik keldama interpeliacijas dešiniųjų ministrams.

„Plaktukui problema yra vinis. Aš taip jaučiu, kad kiekvienas iškilęs klausimas, bet kokio masto klausimas, yra interpeliacija ministrui. Opozicija kitaip nemoka savęs įprasminti (...). Nuo žemės ūkio ministro, kada buvo sabotuojamas Seimo darbas, kiekvienas iškilęs klausimas yra vertas interpeliacijos“, – sakė ministras, kuriam opozicija taip pat ketina inicijuoti interpeliaciją.

„Jei kiekvieną kartą interpeliuosime ministrą, opozicijai net nesant Seimo salėje, kai užduotas klausimas... Tai gal geriau tada tegu opozicija susitelkia, valdantieji susitelkia ir atsako į visus klausimus“, – opozicijai linkėdamas nesismulkinti apibendrino G. Landsbergis.

ELTA primena, kad klausimų opozicijai dėl A. Bilotaitės likimo kilo po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė buvusio VST vado interviu. Jis „Delfi“ teigė, kad po pernai rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių iš ministrės A. Bilotaitės sulaukęs ne vieno reikalavimo trauktis iš tarnybos vadovo pareigų. Anot R. Pociaus, siekiant jį patraukti, buvo vykdomi nuolatiniai tikrinimai, ministrė kviesdavosi jį privatiems pokalbiams.

Interviu metu R. Pocius negailėjo kritikos VRM ir Policijos darbui riaušių metu – pareigūno teigimu, tarnybos buvo gavusios įspėjimus apie riaušių grėsmę gerokai anksčiau, tačiau galimiems neramumams nesiruošė.

Vidaus reikalų ministrė atmeta R. Pociaus kaltinimus mobingu ir tariamu jo žeminimu. Pasak politikės, prieš ją ir prieš jos vadovaujamą ministeriją R. Pocius pradėjo šmeižto kampaniją. VRM pareiškė, kad R. Pocius desperatiškai bando pridengti tikrąsias atleidimo priežastis. Ministerija pranešė, kad R. Pocius gavo tarnybinę nuobaudą dėl melagingos informacijos apie savo darbotvarkę, susitikimus su diplomatais, nedalyvavimą VRM statutinių įstaigų pasitarimuose dėl grėsmių valdymo ir pan.

Kaltinimus dėl netinkamo pasiruošimo riaušėms atmetė ir R. Požėla – jis tvirtino, kad iki riaušių institucijos neturėjo jokios informacijos, kad mitingas gali virsti didesniais neramumais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)