Dabar, anot ministro, metas kuo plačiau atverti širdis ir duris kitoms šalims einančioms euroatlantinės integracijos keliu, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Buvusio Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento George‘o W. Busho vizito Vilniuje metu ištarti žodžiai, kad kiekvienas pasirinkęs Lietuvą savo priešu taps ir Jungtinių Amerikos Valstijų priešu įkvėpė ir stiprino Lietuvą tuomet, kai mums to labiausiai reikėjo. Su šiuo saugumo pažadu užaugo visa karta Lietuvos piliečių, kurie jaučiasi laisvi ir saugūs ir kuriems Lietuvos narystė ES ir NATO atrodo savaime suprantamas dalykas. JAV saugumo garantijos bei atvirų NATO durų politika įkvėpė ir stiprino Lietuvą, o dabar atėjo metas, kuo plačiau atverti širdis ir duris kitoms šalims einančioms euroatlantinės integracijos keliu,“ – pažymėjo Lietuvos užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Lietuvos diplomatijos vadovas G. Landsbergis, dėkodamas JAV už sąžiningai puoselėjamą saugumo pažadą, bendrystę ir tvarias partnerystes įteikė padėkos ženklus JAV organizacijoms ir institucijoms.

„Šiemet švenčiame Lietuvos ir mūsų strateginės partnerės JAV draugystės šimtmetį, minime istorinio JAV saugumo pažado dvidešimtmetį. Daugumai amerikiečių rytoj švęs Padėkos dieną. Visos šios sukaktys ir tradicinės šventės – proga darkart prisiminti, kad nei taika, nei laisvė nėra duotybė. Tai, kad šiandien esame ES, NATO šeimoje, tai, kad esame patraukli investicijų kryptis partneriams ne tik iš Europos, bet ir iš Amerikos, o taip pat Indijos ir Ramiojo vandenynų šalių taip pat yra ne duotybė, o tvirtų diplomatinių santykių, tvarių verslo ryšių ir atviro bendradarbiavimo pasekmė“, – teikdamas padėkos ženklus sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Padėkos ženklai įteikti: JAV Valstybės departamentui už sovietinės okupacijos nepripažinimo politiką, padėjusią užtikrinti Lietuvos valstybingumo tęstinumą, už paramą Lietuvos euroatlantinei integracijai, už strateginę partnerystę ir bendrą darbą saugant bendras vertybes ir demokratijas visame pasaulyje.
JAV ginkluotosioms pajėgoms – už puoselėjamą partnerystę ir bendradarbiavimą ir tvirtą petį, ginant kiekvieną Lietuvos žemės centimetrą.

Amerikos prekybos rūmams Lietuvoje, už JAV ir Lietuvos prekybos ir investicijų skatinimą.

Tarptautinei Amerikos mokyklai Vilniuje, už tai, kad Vilnius yra patrauklus norintiems dirbti ir investuoti Lietuvoje.

„Esu dėkingas JAV lietuvių bendruomenei už begalines pastangas ir darbą, suartinant Lietuvą ir JAV, skatinant kultūrinius ir žmonių tarpusavio ryšius – jūsų tikėjimo, ryšių ir pastangų dėka, Lietuva drąsiai žengė pirmuosius žingsnius tarptautinėje bendruomenėje ir ryžtingai eina pagarbos demokratijai ir laisvei keliu toliau“, - įteikdamas padėkos ženklą JAV lietuvių bendruomenei pažymėjo ministras.

Renginyje taip pat dalyvavo Lietuvos kariuomenės orkestras ir JAV kariuomenės pirmosios pėstininkų divizijos orkestras, kuris į Lietuvą atvyko JAV ambasados Vilniuje iniciatyva.

George‘o W. Busho vizitas Vilniuje įvyko iškart po NATO vadovų susitikimo Prahoje. Jo metu Lietuva kartu su Bulgarija, Estija, Latvija, Rumunija, Slovakija ir Slovėnija buvo pakviesta prisijungti prie NATO. Kitų metų liepos 11–12 dienomis NATO Viršūnių susitikimas vyks Vilniuje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją