„Pasakysiu tiek, kad pamoka yra visiems ir viskas. Man atrodo, ji yra išmokta, išgirsta ir judame toliau, dirbame drauge“, – antradienį Seime žurnalistams teigė ministras kartu pridurdamas, kad situacijos nereikėtų dramatizuoti.

„Aš tiek (situacijos – ELTA) nesureikšminčiau, čia turbūt yra mažiau dramos nei atrodo iš šalies. Tiesą sakant, šiandien ryte, kai frakcija kėlė, neturėjome supratimo, ar kelsis daugiau kandidatų. Teisės keltis buvo suteiktos visiems, niekas nieko pirštu nebedė ir procesas toks, kad frakcija sutarė, kad taip yra geriausia ir judame į priekį“, – pridūrė G. Landsbergis.

Įtampos tarp Ž. Pavilionio ir prezidento vyriausiosios patarėjos taip pat buvo viena iš priežasčių, kodėl politikui prieš daugiau nei pusmetį teko atsisveikinti su nuo 2020 m. užimtu URK pirmininko postu. G. Ladnsbergio teigimu, Ž. Pavilionio santykių su Prezidentūra taip pat nevertėtų problemizuoti.

„Manau, kad apskritai (su Prezidentūra – ELTA) mažiau tų aštrių kampų yra per tuos dvejus metus“,– nurodė ministras.

ELTA primena, kad Seimo konservatoriai antradienį apsisprendė dėl kandidato į Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigas – juo tapo buvęs šio komiteto vadovas Žygimantas Pavilionis. Kiek anksčiau politikas iš URK pirmininko pareigų pasitraukė po to, kai kilo konfliktas su partijos lyderiais dėl politiko viešojoje erdvėje reiškiamos kritikos Vyriausybei „Belaruskalij“ trąšų gabenimo klausimu. Sulaukęs kritikos ir dėl pozicijos Prezidentūros atžvilgiu, pastarasis iš pareigų pasitraukė savo noru.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją