Ketvirtadienį laidoje „Delfi tema“ kalbintas G. Landsbergis teigė, kad klausimas dėl prezidento rinkimų ir partijos kandidato juose dar kiek ankstyvas. Bet, anot jo, tam jau galima ruoštis.

„Žiūrint atgal, besiruošiant 2019 metų rinkimams, kurie vyko gegužės mėnesį, partija formaliai veiksmus pradėjo 2018 metų rugsėjį. Ruduo yra mūsų tas virsmo laikas, kada pereinama į jau rinkiminį laikotarpį.

Šiuo metu esame paskelbę, kad, ko gero, pirmieji žingsniai, besiruošiant rugsėjui, galėtų būti štabo įkūrimas, štabo taisyklių pasirengimas, kam, ko gero, dabar reikėtų skirti likusį pavasarį ir vasaros laikotarpį, kad rugsėjo mėnesį pereitumėme į rinkiminę būklę“, – komentavo politikas.

Partija taip pat, pasak jo, gali rinktis, kuriuo keliu eiti: rengti išankstinius rinkimus partijos viduje arba remti kažkokį vieną, nebūtinai partinį kandidatą.

Anksčiau kalbėta, kad dešinieji bendrai į prezidentus galėtų kelti Liberalų sąjūdžio lyderės Viktorijos Čmilytės-Nielsen kandidatūrą. G. Landsbergis patvirtino, jog šis variantas svarstomas.

„Yra įvairių pavardžių ir, taip, Viktorijos pavardė yra vieną iš jų. Partijoje yra irgi taip pat stiprių žmonių, kurie, mano vertinimu, tikrai galėtų rimtai pasirodyti prezidento rinkimuose“, – dėstė konservatorių pirmininkas.

Paprašytas pateikti pavyzdį, jis paminėjo savo kolegą Seime, ministrą A. Anušauską.

„Tas pats krašto apsaugo ministras“, – teigė G. Landsbergis ir pažymėjo neatmetantis galimybės, kad A. Anušauskas taps konservatorių kandidatu į šalies vadovus.

Galimi kandidatai

Apklausų duomenimis, A. Anušauskas – populiariausias, labiau teigiamai nei neigiamai visuomenės vertinamas Vyriausybės narys.

Apie galimybes kandidatuoti prezidento rinkimuose liepą žurnalistų užklaustas A. Anušauskas nesiėmė to plačiai komentuoti.

„Politologai gali svarstyti, ką nori, tik jie pamiršta visada paklausti manęs. Tai jūs paklauskite manęs po pusantrų metų“, – sakė jis.

Arvydas Anušauskas

Prie potencialių kandidatų šalies vadovo rinkimuose taip pat priskiriama neseniai į konservatorių partijos gretas įsiliejusi premjerė Ingrida Šimonytė. Ji prezidento rinkimuose dalyvavo 2019-aisiais ir antrajame ture turėjo pripažinti Gitano Nausėdos pergalę.

Įmanoma, kad ir G. Nausėda apsispręs siekti antrosios kadencijos pareigose.

Anksčiau jis teigė, kad savo sprendimą dėl kandidatavimo paskelbs 2023 metų pabaigoje.

Kaip potencialus pretendentas prezidento rinkimuose minimas ir advokatas Ignas Vėgėlė. Jis anksčiau teigė, kad dar nėra apsisprendęs dėl kandidatavimo.

Teigia, kad atstatydinti Navicko nesvarstoma

Laidoje „Delfi tema“ G. Landsbergis taip pat pakomentavo gandus, jog premjerė I. Šimonytė yra apsisprendusi iš pareigų atstatydinti žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką. Konservatorių lyderis teigė neturintis žinių apie tokius planus.

Kęstutis Navickas

Jis taip pat tikino, jog nėra nustebęs opozicijos siekiu interpeliacijos būtu atstatydinti K. Navicką.

„Dėl to priblokšti nesame, žiūriu gana ramiai, o dėl šaltinių, kuriuos „Lietuvos ryto“ žurnalistai turi, aš pakomentuoti negalėčiau, nes akivaizdžiai nesu vienas iš jų“, – komentavo G. Landsbergis.

Jo teigimu, partija šiuo metu nesvarsto K. Navicko ar kitų ministrų atstatydinimo.

„Nėra tokių [planų], su kuriais būčiau supažindintas“, – sakė G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)