Pasak jo, išleisti M. Saakašvilį gydytis būtų geriausias sprendimas ne tik buvusiam šalies prezidentui ir jo šeimai, tačiau visai Gruzijos ateičiai Europoje.

„Išleisti Michailą Saakašvilį gydytis į užsienį būtų geriausias sprendimas jam, jo šeimai ir Gruzijos ateičiai Europoje“, – savo Twitter paskyroje rašo G. Landsbergis.

Primename, kad Sakartvelo teismas pirmadienį nusprendė palikti buvusį šalies prezidentą M. Saakašvilį suimtą ir atmetė jo prašymą atidėti šešerių metų įkalinimo bausmės vykdymą dėl prastos sveikatos būklės.

2004-2013 m. m. M. Saakašvilis dvi kadencijas paeiliui ėjo Sakartvelo prezidento pareigas. 2015-2016 m. m. jis vadovavo Odesos srities administracijai, o nuo 2020 metų birželio buvo Ukrainos reformų vykdomojo komiteto pirmininkas. M. Saakašvilis turi Ukrainos pilietybę.

2021 metų spalio 1 d. politikas grįžo į Sakartvelą, kur iškart buvo suimtas. Tada šalies prokuratūra iškėlė jam dar vieną baudžiamąją bylą – šįsyk dėl neteisėto sienos kirtimo. Anksčiau jam jau buvo iškeltos kelios baudžiamosios bylos.

Pasak M. Saakašvilio advokatų, politikui diagnozuotos demencija ir tuberkuliozė, įtariama dar keliolika susirgimų. Lapkričio pabaigoje pasirodė pranešimų, kad M. Saakašvilio organizme rasta arseno pėdsakų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją