Jis nesiėmė spėlioti, kas bus naujosios frakcijos lyderis, tačiau paminėjo kai kurias galimas jos narių pavardes. „Sunku spėlioti dėl lyderio. Mes turėjome netgi tokį raktinį pavadinimą – pono Čimbaro frakcija, kūrėsi tokia, kurį laiką buvo apie tai kalbos. Šiandien manau, kad jis turi ne tik minimumą, ne tik 7, bet jis turi kur kas daugiau narių. (...) Manau, kad naują frakciją gali pasirinkti Rimantas Dagys, ponas Puidokas, Naglis Puteikis“, – svarstė G. Landsbergis.

Jo teigimu, artėjant Seimo rinkimams tokia nauja, aiški populistinė frakcija galės kelti itin aukštus reikalavimus, visiškai nesuderinamus su biudžeto tvarkymu ir kitais dalykais. „Jų balsai bus ne tik auksiniai, bet platininiai turbūt“, – mano G. Landsbergis.

Jo nuomone, galima atsidurti tikrai ganėtinai sudėtingoje ir pavojingoje situacijoje. „Šiandien daugumoje su Seimo pirmininku yra 71 balsas, tai reiškia, kad čia nėra kalbos apie nepasitikėjimą Seimo pirmininku, čia netgi įstatymų nebus galima priimti. Kadangi nėra valdančiosios daugumos, norint priimti įstatymus, gali tekti taikstytis netgi su pačiais radikaliausiais prašymais“, – prognozuoja G. Landsbergis.

Kaip ELTA jau skelbė, Seime vėl nebeliko frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“. Antradienį iš jos pasitraukė 3 parlamentarai – frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius, seniūno pavaduotojas Algimantas Dumbrava ir frakcijos narė Ona Valiukevičiūtė.

Seime jau senokai kalbama apie naujos frakcijos galimą steigimą.