„Mes esame pasakę dvejonę dėl perdėto politizavimo. Kalbant apie perdėtą politizavimą, aš pritariu premjerui. Mano pozicija, kad parlamentinis tyrimas, jeigu klausimas yra aktualus, susijęs su įstatymo leidyba, jis turi teisę būti keliamas. Jeigu mes kalbame, kad parlamentas turi atsisakyti tyrimo teisės, aš tam nepritarčiau“, - Eltai sakė G. Landsbergis.

Jo vertinimu, situacija yra ganėtinai keista po Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo, už kurį Seimas balsavo. Pasak politiko, Seimas turėtų pirmiausia imtis konkrečių veiksmų, ką daryti po to tyrimo.

„Jeigu tai nėra politinis veiksmas pats savaime, reikalingi įstatymo projektai, reikalingas galbūt institucijų stiprinimas, partijų stiprinimas. Turėtų būti kokios nors priemonės, kurios leistų matyti aiškius žingsnius, kad parlamentas štai nustatė, štai įvertino ir dabar imasi galutinių veiksmų“, - sakė G. Landsbergis.

Jis kritikuoja galimų naujų tyrimų iniciatyvą. „Nauji tyrimai rodo, kad tai politikavimas, skandalų kėlimas tuščioje vietoje, aš niekaip kitaip rimtai nesiruošiu į tai žiūrėti“, - sakė konservatorių lyderis G. Landsbergis.

Kaip ELTA jau skelbė, premjeras Saulius Skvernelis užsiminė, kad būtų linkęs susilaikyti nuo „valstiečių“ inicijuojamo parlamentinio tyrimo, kuriuo būtų nagrinėjami politikų ir verslo ryšiai.

Premjeras sakė, kad šiuo momentu būtų prasminga sustabdyti visas laikinąsias komisijas ir susitelkti įgyvendinant rekomendacijas, kurias, atlikęs parlamentinį tyrimą, pasiūlė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.