„Vienas iš klausimų, kuriuo norėčiau sutarimo tarp ministrų, kad Ukrainoj taika bus pasiekta pagal Ukrainos nustatytus parametrus. Ukraina nustatys, kada ir kaip ji norės derybų, kiek toli ji nori eiti. Šiandien pasakymas, kad Ukraina nori išvaduoti visą savo teritoriją, yra paradigma, kurios mes turime laikytis“, – atvykęs į susitikimą žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Taip pat jis tikėjosi, kad ministrų susitikimas bus postūmis derantis dėl devintojo sankcijų paketo Rusijai.

„Tikiuosi, šios dienos diskusija paskatins ir duos naujos energijos tam procesui, tos valstybės, kurios sako, kad nebėra ką daugiau sankcionuoti, nėra iki galo tikslios. Tiek Lietuva, tiek kitos valstybės, mūsų žiniomis, yra pateikusios papildomas eilutes sankcionavimui“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Pirmadienį vykstančiame numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, situaciją Vakarų Balkanuose ir Afrikos Didžiųjų ežerų regione.

Ministrai taip pat kalbės apie padėtį Irane ir Libane, Jungtinių Tautų klimato kaitos konferenciją (COP27) ir ES-Lotynų Amerikos bei Karibų užsienio reikalų ministrų susitikimo Buenos Airėse rezultatus, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Viena svarbiausių ES užsienio reikalų ministrų pokalbių temų – padėtis Ukrainoje, bus aptariami tolesni Bendrijos veiksmai, ypač pabrėžiant ribojančių priemonių stiprinimą, finansinę ir karinę paramą Ukrainai bei ES karinės mokymo misijos Ukrainoje pradžią, Rusijos atsakomybės užtikrinimo klausimą.

Ministrai diskutuos dėl pasirengimo ES ir Vakarų Balkanų šalių vadovų susitikimui. Jis vyks gruodžio 6 dieną Tiranoje, Albanijoje, ir bus skirtas regiono šalių integracijos į ES klausimams.

Taip pat ketinama apsikeisti nuomonėmis dėl ES naujos strategijos Afrikos Didžiųjų ežerų regionui, kuria siekiama stabilizuoti saugumo ir humanitarinę padėtį regione bei stiprinti ES geopolitinį vaidmenį.

Tarybos paraštėse vyks ES užsienio reikalų ministrų susitikimas su Baltarusijos demokratinės opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją