„Tai yra uždavinys Baltarusijos demokratinei visuomenei, kuri jau parodė, kad ji nori demokratijos: tai vienykitės, jei norite demokratijos. Negalima taip gatvėje būreliais žaisti demokratiją. Reikia sudaryti savo vadovybę, nebijoti, kad pasodins į kalėjimą. (...) Galima daug ką daryti, jei yra valia, jei yra pasipriešinimo mąstymas, kokiomis priemonėmis galima priversti jį (A. Lukašenką – ELTA) kalbėtis“ – LRT laidoje „Dienos tema“ kalbėjo V. Landsbergis ir pabrėžė, kad Lietuvos politikai turėtų pagalbos Baltarusijai siekti tarptautiniu lygiu.

„Lietuvos politikai gali veikti politiniame, tarptautiniame lygmenyje. (...) Jie gali veikti, kreiptis į tarptautines organizacijas, į Saugumo Tarybą, Jungtinių Tautų, Europos bendradarbiavimo konferencijos narius, Europos tarybos viršūnę dėl atsako absoliučiai diktatoriškiems A. Lukašenkos veiksmams“ – teigė jis.

V. Landsbergis tvirtino, kad Baltarusijos visuomenė jau parodė, kad nori demokratijos. Dabar, pasak jo, opozicinėms jėgoms svarbu susivienyti ir sudaryti savo vadovybę bei mąstyti apie būdus, kuriais būtų galima priversti A. Lukašenką kalbėtis.