Pasak G. Landsbergio, Lietuva suinteresuota su Jungtine Karalyste ryšius plėtoti įvairiose srityse.

„Matome didelį potencialą stiprinti ekonominį bendradarbiavimą, ypač tokiose srityse kaip gyvybės mokslai ir biotechnologijos, įskaitant vakcinų gamybą“, – pranešime sakė užsienio reikalų ministras.

Jis taip pat akcentavo transatlantinių ryšių svarbą bei bendradarbiavimą NATO.

„Esame bendraminčiai dėl politikos Rusijos atžvilgiu ir santykių su Rytų partnerystės šalimis. Šia prasme labai svarbu siųsti vieningą Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės ir JAV žinią dėl mūsų paramos euroatlantinės integracijos kelią pasirinkusioms Rytų kaimynėms bei padėti joms įgyvendinti reikalingas reformas“, – teigė G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad dėmesys susitikimo metu buvo skirtas demokratijos plėtrai ir žmogaus teisių užtikrinimo klausimui.

Susitikime su D. Raabu užsienio reikalų ministras taip pat iškėlė klausimą dėl Jungtinės Karalystės sprendimo Lietuvai ir kitoms keturioms Europos Sąjungos šalims netaikyti nuolaidos darbo vizoms gauti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)